Strona 17 z 20 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 192

Wątek: 350D - czy ktos juz ma praktyczne doswiadczenia ?

Takahura
    Guest

Domyślnie

Witajcie

Miło mi gościć na forum canona.
    Odpowiadam. Osłona na LCD to jednak folia Otrzymalem parę arkuszy odpowiednio zadrukowane wymiarami do roznych aparatow Po raz pierwszy nakleilem ja 9 kwietnia i jestem zdziwiony ze jeszcze sie trzyma a aparat jak nowe dziecko nie wypada z rąk. Mam juz pierwsze spostrzezenia Muszę wykonac jeszcze pare fotek i ogólny opis postaram się zamieścić w piątek lub sobotę Na razie pozytywnie mnie zaskakuje. Pozdrawiam wszystkich forumowcow

Dopiero zaczyna Awatar ghart

Domyślnie

Takahura a jak tam obiektyw Sigmy, wydaje mi się iż jest to nowy
    18-200 (3.5-6.3) tylko w opisie już przeliczyli to z crop-em?

Poniewaz jestem zainteresowany takim zestawem czekam z niecierpliwością na pierwsze fotki i komentarze.

Pzdr.

Coś już napisał Awatar stolo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Takahura
    Witam

350 D przyleciał z USA jako turysta. [...] Ile to kosztuje? - tyle co na stronie + dobra wódka dla osoby która sprzęt przywiozła
    ...a czy ta osoba często jeździ do USA i czy skłonna by była przetransportować zza wielkiej wody aparat?? :grin: Oczywiście za więcej niż rzeczona dobra wódka

pozdrawiam

stolo

Takahura
    Guest

Domyślnie

Przepraszam z góry za błedy na forum Nie jestem biegły w dzidzinie informatyki.

Odp. stolo

Jeździ (fruwa) często Myślę jednak że w twojej okolicy (trójmiasto) też znajdzie się taka osoba która wraca z USA

Odp. ghart

Opis obiektywu znajdziesz na tej stronie http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/prod303/

Proszę podpowiedzieć jak mogę załączyć pliki ze zdjęciami i jaki muszą mieć format

Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar stolo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Takahura
    Myślę jednak że w twojej okolicy (trójmiasto) też znajdzie się taka osoba która wraca z USA

Jakiś czas już szukam - bezskutecznie

stolo

Takahura
    Guest

Domyślnie

Witam

Po dłuższej chwili przerwy wracam do tematu
    350D mimo mniejszych gabarytow niż 300D dość dobrze leży w dłoni. Z obiektywem Sigmy i z lampa tejze firmy wazy dość dużo około 1,5 kg i przy tej wadze przydałoby się wieksze body przynajmniej ze strony spustu migawki Ktoś na forum napisal ze ciezko chodzi pierscien zmiany ognskowej w obiektywie Sigma 18-125 W swoim obiektywie (28-300; 18-200) zauwazylem ten sam problem lecz chwytajac za oslone obiektywu i przesuwajac go po osi doskonale reaguje na zmiane ogniskowej plynnie i lekkk (polecam proby w tym zakresie) Lampa Sigma to również dobry zakup Automatycznie odczytuje ogniskowa z obiektywu i palnik ustawia się zgodnie ze wskazaniami na obiektywie Pracuje w trybie E TTL II Zdjecia czarnego psa na czarnym tle sa bez zarzutow jak i panny w bialej sukni na bialym tle Bardzo szybko dziala automatyczne ustawianie ostrosci gdy aparat korzysta z mozaiki wysylanej przez lampe Zdjecia wykonywane z poklonami lamy blyskowej wymagaja korekty barwnej (kolorystyka scian) Swiatlo odbite od sufitu (bialego) nie pozostawia na zdjeciu dominanty barwnej
    Programy tematyczne aparatu
    Dzalaja bez zarzutu ISO ustawia się automatycznie na 400
    Autofokus
    Tutaj należy zwrocic szczegolna uwage gdyz przy malej glebi ostrosci i 7 segmentowym czujniku wykonane fotki mogą nas zaskoczyc tym ze to o co nam chodzilo na zdjeciu może być nie ostre Nie stanowi to wiekszego problemu tworczym fotografujacym Aparat posiada mozliwosc przyporzadkowania ustawiania ostrosci na każdy z 7 punktow
    Czulosc
    Przy ISO 1600 dostrzegalne minimalne szumy ale od czego mamy programy do obrobki zdjec cyfrowych
    Szybkostrzelnosc
    Nie zauwazylem ograniczenia do 14 zdjec w maksymalnej rozdzielczosci zapisywanych w JPG (być może ograniczenie dotyczy pligow RAW)
    Sledzenie obiektow w ruchu jest poprawne Na 40 zdjec w seri 3 sa nie ostre Grupa osob wychodzaca z cienia w kierunku miejsca naslonecznionego oprocz wykonanych poprawnych zdjec ostrych aparat poradzil sobie z czasem naswietlania i zmiana balansu bieli

Tyle mych wrazen z posiadanego zestawu O niuansach będę informowal na bierzaco Coz polecam wszystkim ten aparat Ma on jednak pewna wade Jako drugi posiadam G5 i wyswietlacz cieklokrystaliczny w G5 jest o wiele lepszy niż w 350D

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toni
    a co do cen to w europie tylko w niemczech są lepsze
    Bynajmniej. W Szwajcarii body 350D kosztuje 1k CHF. Pokażesz mi taką cenę w PL, choćby na Allegro?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

nie wiem jakie ceny i kto ma w Szwajcarii , pozatym .........nie jest w EU a ja pisałem o tych krajach ....
    w Szwajcarii byłem 4 krotnie i jak raz zapłaciłem za jajecznice to o mało jej nie zwróciłem z wrażenia.....(równowartość 122PZL w tanim barze , 1 jajko i kromka bułki )
    Byłem 3 tygodnie temu w Andorze ( miejsce znane z dobrych cen ) kit kosztuje tam ok. 900Euro (srebrny) czarny jest droższy !!! dlaczego ????
    Prawdopodobnie "kombinowany" z USA...
    Pozatym ja sprzedaje także Canona i pisałem o cennie dla sprzedawców netto w róznych krajach europy....
    ....jedz do Szwajcarii , odejmij VAT , odejmij wywozowe , przekręć RP na podatku i cena będzie dobra !!!!
    I jeszcze jedna uwaga ....UC potrafią cląc przesyłki dodawać podatek i cło .....ofiarą tego padł mój kolega ....
    Pozdrawiam
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

nie wiem jakie ceny i kto ma w Szwajcarii , pozatym .........nie jest w EU a ja pisałem o tych krajach ....
    Pisałeś o Europie. Szwajcaria już nie leży w Europie? Cholera jak te zmiany szybko następują.
    Pozatym ja sprzedaje także Canona i pisałem o cennie dla sprzedawców netto w róznych krajach europy....
    Nie zauważyłem, żebyś gdzieś pisał o cenach netto i do tego dla resellerów.
    ....jedz do Szwajcarii , odejmij VAT , odejmij wywozowe , przekręć RP na podatku i cena będzie dobra !!!!
    Nie muszę. Ciekawe, że tak łatwo Ci przyszło napisać, że tanśze aparaty są tylko w Niemczech, a teraz nagle się zaczynasz tłumaczyć.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

wybacz ale czytaj co jest napisane !!!!!
    moją polemikę z Tobą uważam za bezcelową........koniec
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Strona 17 z 20 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów