Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 192

Wątek: 350D - czy ktos juz ma praktyczne doswiadczenia ?

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

w polsce też dla osoby fizycznej jest 24 miesięczna rekojmia ( mało osób o tym wie )....a to czasami lepsze niż gwarancja....( stan prawny po 1.05.2004 )
    a te warunki są zdecydowanie lepsze dla kupującego niż w niemczech
    napisz do mnie na email a podam Ci adres do człowieka z Canon Polska ....wyślesz mu ten skan a on Ci powie ......
    loox@op.pl
    pozdrawiam
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toni
    w polsce też dla osoby fizycznej jest 24 miesięczna rekojmia ( mało osób o tym wie
    pewnie dlatego ze rekojmi w stosunku do osob fizycznych nie ma, warto czasem sobie zadac troche trudu i poszukac w sieci :-P
    pierwszy lepszy link
    http://prawo.hoga.pl/poradnik/nowa_u...sumenckiej.asp

lub http://www.federacja-konsumentow.org...rticle&sid=140

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

być może masz racje ale to chyba nie cały obraz sprawy ....
    Acer , IBM i wiele form z branży informatycznej , daje gwarancje roczna na produkty dla wszystkich odbiorców , a dla osób fizycznych dwuletnia .
    Podczas szkolenia partnerów Acer ktoś z z sali o to zapytał ?
    był tam jakiś prawnik który odpiwiedział , że po wejściu Polski do EU od maja 2004 jest to warunkiem przyjętym wraz z akcesją.....i w tym wypadku prawo EU jest nadrzędne ....Acer nie ma zamiaru ryzykowac długich procesów itp.
    Nie pytałe sie wtedy co i jak ....
    bo może to tak jak z "112" dopuki ich ktoś za dupę nie weżmie .........
    ale teraz podrąze temat....
    pozdrawiam
    PS przepraszam jeśli cos pokręciłem
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Nic nie pokręciłeś - ustawa narzuca na producentów obowiązek dwuletniej gwarancji.
    No a życie jak zawsze pokazuje, że firmy mają to w d......

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

no tak Panowie, ale pamietajcie ze co innego odpowiedzialnosc sprzedawcy a co innego gwarancja producenta... a to ze firmy maja gleboko... to juz inna sprawa. Znam przypadki serwisow, ktore nawet po wymianie urzadzenia nie daja nowej gwarancji tylko przedluzaja stara...

Coś już napisał Awatar stolo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    Czemu podejrzane?
    Troche ponad 1500PLN, super cena :-)

...miałem do czynienia z podobną firmą, przy zakupie należało się porozumieć ze sprzedawcą a jak już się to zrobiło to się okazało, że należy wyrazić zgodę na zakup ładowarki, akum, oprogramowania, kabelków, dekielków. Niby to wyposażenie nie jest dodatkowe ale okazało się że cena obejmuje !!samo!! body. Po dodaniu tych wszystkich rzeczy które są dodawane przez producenta okazywało się, że cena już nie jest tak atrakcyjna i że jest to jedynie chwyt marketingowy by przyciągnąć klienta. Dlatego należy uważać.

stolo

Takahura
    Guest

Domyślnie

Witam

350 D przyleciał z USA jako turysta. Zestaw to: Body (srebrne, czarne o 100$ droższe ) obiektyw SIGMA 28-300 :razz: i lampa SIGMA EF-500 DG SUPER :grin:
    Zestaw kupiony z tej strony http://www.expresscameras.com/prodet...310757&start=1 Firma dorzuciła wszystko to co znajduje sie na liście + CF 256 :grin:
    Wszystkie elementy zestawu zapakowane profesjonalnie Nie spotkałem napisów Made In China Miłe zaskoczenie to Made In Japan tak na SIGMIE jak i CANONIE
    Ile to kosztuje? - tyle co na stronie + dobra wódka dla osoby która sprzęt przywiozła
    Jak to pomyka? Z pirwszych fot jestem zadowolony lecz po dłuższym użytkowaniu będę mógł napisać coś więcej.

Postaram się w miarę możliwości czasowych odpowiedzieć na zadane mi pytania

To tym czasem. Frunę trenować palec wskazujący prawej ręki na małym srebrnym guziczku!!!

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Dziwne... w B&H czarne i srebrne sa w tej samej cenie
    Ale ktos wkoncu musi te srebrne kupowac
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 19-04-2005 o 15:48
    ...

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Takahura jak wygląda osłona na LCD? Na liście ze strony jest LCD protectors, może jakąś fotkę zapodasz? Ja zamówiłem na Allegu folie ale nie polecam takich wynalazków natomiast widziałem w sieci plastykową osłonę LCD na Nikosiu D70 i nie było to głupie rozwiązanie ...
    50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

MIDO
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToMo
    Takahura jak wygląda osłona na LCD? Na liście ze strony jest LCD protectors, może jakąś fotkę zapodasz? Ja zamówiłem na Allegu folie ale nie polecam takich wynalazków natomiast widziałem w sieci plastykową osłonę LCD na Nikosiu D70 i nie było to głupie rozwiązanie ...
    Potwierdzam - folie to jedna wielka tragedia - pomijając ich wykonanie - są IMHO niezdatne do użytku!!

Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów