Luszczy sie... stary jakis musi byc ;D Juz czynnik antyzlodziejski nie jest pozadany?
Luszczy sie... stary jakis musi byc ;D Juz czynnik antyzlodziejski nie jest pozadany?
...
Kupiłem w http://www.foto-raj.pl/ (Przeźmierowo k.Poznania) za 3700 zł.
Czekałem bodajże 5 dni.
Ja zaczynam zabawe z lustrzankami (wcześniej kompakt) także nie napisze wam wiele na temat 350D, dla mnie przesiadka z kompakta minolty to szok jakosciowy, choc juz mnie denerwuje ze kitowy obiektyw mydli
Pozdrawiam
Czacha - mnie się wydaje, że materiał na obudowie 350-tki działa jak delikatny papier ścierny: z jednej strony zapewnia dobre trzymanie - aparat nie wyślizgnie się tak łatwo z ręki, z drugiej - delikatnie opiłowuje paznokcie - taki "menikir"Ale po przetarciu szmatką raczej nie ma śladów...
Pozdrawiam!
Paweł Kaniuk - Lublin.
www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu
A moj znajomy TIP pisal ostatnio, ze przywiozl trzy sztuki 350D i jeden sie zepsul po zrobieniu paru zdjec, nie znam szczegolow, ale trzeba bylo wymienic aparacik.
Camera Obscura
o niczym to nie swiadczy - w sklepie przy kazdej dostawie sprawdzamy kazdy aparat po potrafia przyjechac nowe, juz nie dzialajace aparaty... i nie ma znaczenia czy jest to mju mini, A200 czy 20D..Zamieszczone przez mcdenko
No to przejedz delikatnie paznokciem po korpusie 10D, zostaja biale smugi az milo. Identyczne wlasciwosci scierne mial rowniez np dynax 7, rysowal sie az milo ;-)Zamieszczone przez Czacha
moze to dlatego tak sie w oczy rzuca ze 350'tka jest mala i nie sposob nie jezdzic po nim paznokciami? mialem 7 dynaxa... mam 10tke.. i nie ma tego problemu... wychodzi dopiero jak specjalnie przejade... ale i tak nie jest to tak widoczne jak w 350D..
i naprawde to w niczym nie przeszkadza, poza tym ze w sklepie na polce zle wyglada..![]()
Ponieważ rozmowy toczą się na temat 350D to ja zapytam jeszcze raz o kartę do niego - wg testów: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-7699 różnica prędkości pomiędzy SanDisk-iem ultra 2 a Extreme 3 jest minimalna, chociaż wg producenta pierwsza zapisuje 9 MB/sek a druga 20 MB/sek - czy to wynika z niemożności apratu do zapisywania z prędkością powyżej 5 MB/sek? Jestem "w krzakach" z wyborem pamięci - SanDisk wg zaprzyjaźnionych fotografów potrafi być podobno kapryśny, szybszym rozwiązaniem od SanDiska Ultra-2 (9 MB/sek) jest Pretec (12 MB/sek) a dzisiaj znalazłem ciekawy produkt Apacera: http://www.apacer.ab.pl/produkty.php?id=photosteno2 (15 MB/sek) ... i bądź tu mądry ...
Bo powyzej pewnych predkosci nie da sie juz skrocic ze wzgledu na to, ze nie zawsze zapis jest czysto ciagly jak w testach ogolnej przepustowosci.
Po drugie mierza czesto czas od zrobienia zdjecia do konca zapisu, a nieco czasu wtedy zajmuje rownierz obrobienie zdjecia przez aparat i karta na to nie ma wplywu.
Wniosek i tak jest taki ze nawet jak nie wykorzystasz predkosci w aparacie to potem w domu przy zrzucaniu...
...
Spójrz na wyniki w innych aparatach. Np. w 300D transfery 0.9-1.3MB/sec. Z tą prędkością jak widać większość kart nie ma problemu. To samo 10D czy D60. Natomiast 350D jest w stanie puścić na kartę 4-6MB/sec. Więcej nie bo to już ograniczenie sterownika. W niebieskiej rubryce różniice w zapisie jpeg sa pomijanie małe, więc po co przepłacać na kartę która może 20MB/sek jak aparat i tak tego nie jest w stanie użyć. Natomiast dobrze miec taką przy której aparat nie będzie musiał zwalniać zapisu.
Wybór należy do ciebie![]()
Ostatnio edytowane przez Pio35 ; 11-04-2005 o 00:41
550D, EFS 18-55 II, EF 85/1.8 USM, Sonnar 3.5/135, Flektogon 2.8/20, Vario-Sonnar 4/80-200