Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 192

Wątek: 350D - czy ktos juz ma praktyczne doswiadczenia ?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Sieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    Cytat Zamieszczone przez pio35
    Feder, również miałem opakowanie z promocyjnym kuponem na 256MB Sandysk, wpisałem adres, dopisałem POLAND, może przejdzie
    Jak przejdzie to daj znac. Ale aparat kupowales w Polsce?
    Ok. W ciągu 14 dni powinienem dostać jakiś sygnał. Aparat był kupiony w niemczech.
    Eurokolor widocznie nie ma promocji. Kupon był przyklejony na opakowaniu aparatu.
    Dodatkowo wewnątrz DVD z reklamami obiektywów i następna promocja:
    Po zakupie wybranych obiektywów lub lamp błyskowych Canona na stronie http://www.canonextrapromotion.com/ zwrot od 50-150 Euro.
    A Eurokolor widocznie słabo sie stara, jeżeli promocja nie obejmuje naszego kraju.

Pozdrawiam
    Pio
    Ostatnio edytowane przez Pio35 ; 11-04-2005 o 00:37
    550D, EFS 18-55 II, EF 85/1.8 USM, Sonnar 3.5/135, Flektogon 2.8/20, Vario-Sonnar 4/80-200

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie Praktyczne co nieco

Zainicjowalem temat a teraz sam sobie odpowiem :
    Ale od poczatku ....
    - aparat posiadal czysciutenkie lustro (zadnego kurzu czy innego brudu);
    - wyprodukowany jest w Japonii
    - wysylany z anglii ( nie austrii! jak to ktos forsowal)

Co do praktyki (z biektywami 18-55 canaon i 75-300 Sigma DL):
    - troche komiczny program instalacyjny i w razie problemow (system freeze, itp.) ciezko go przeinstalowac! Nalezy odnaczyc opcje po ktorej nastepuje przerwanie instalacji i zaznaczyc kolejne z listy (osoby z problemami powinny wiedziec o co biega)
    - software do zrzucania i konwersji RAW jest wrecz wysmienity; ten do obrubki nie jest juz taki cudny (rzecz gustu) - zawsze jest jeszcze darmowy GIMP
    - dla mnie dobrze lezy w dloni choc uchwyt moglby byc troche wiekszy musze przyznac
    - startuje jak blyskawica
    - szybki i dobry autofocus
    - menu czytelne
    - aparat rysuje naprawde dobrze, niezle radzi sobie w AWB (nie cierpie ustawiac tego manualnie); tak czy inaczej foce w RAW i prawie wszystkie ustawienia mozna zmienic na spokojnie w domu; Zdjecia nie szumia (robilem do ISO 800 bo 1600 jakos mi egzotyka bije) i posiadaja odpowiednia ostrosc - nawet przy duzym zoom'ie !!!

Osobiscie jestem bardzo zadowolony, a podsumuje to komicznym akcentem:
    nawet moja zona, ktora lekko marudzila (po co ci, ile za to torebek mozna kupic, itp.), stwierdzila ze to bardzo dobry zakup ... a ma dobre oko trzeba jej przyznac.

Jesli ktos ma jakies pytania smialo!

P.S.
    feder: ten sticker na pudelku to wlasnie ten kupon! Nie wazne gdzie kupujesz, postepuj z instrukcja ze sticker'a (tam jest adres www i kod), wpisz adres na polske i powinienes dostac CF 256 - w koncu jestesmy czescia EU. Pozatym, jak wszedzie, Eurocolor jest posrednikiem tylko i rzeczy takie jak promocje i gwarancja naleza do producenta - w tym przypadku Canon. POWODZENIA

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No ja niestety nie miałem żadnego stickera na opakowaniu .
    Jak Ci się sprawuje ta Sigma w tym aparacie? Sam jestem ciekawy, bo wlasnie się zastanawiam nad jakimś zoomem.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    No ja niestety nie miałem żadnego stickera na opakowaniu .
    Jak Ci się sprawuje ta Sigma w tym aparacie? Sam jestem ciekawy, bo wlasnie się zastanawiam nad jakimś zoomem.
    Co do sticker'a ... to widac ze nie zawsze daja, szkoda.

Moj obiektyw to Sigma 75-300 DL 1:4-5.6 ... jak na moj gust hula calkiem dobrze, ladnie rysuje i szybko focus chwyta. Na maly minus idzie sterowanie - troche ciezko chodzi pierscien, ale moze sie wyrobi bo to nowka sztuka.
    Moje zdanie nie powinno byc dla ciebie wyznacznikiem, gdyz nie mam doswiadczenia np. z seria DC. Prawde mowiac kupilem ten a nie inny bo byl w extra promocji (50% w dol ). W tej sytuacji nie poronywalem go np. z Tamronem. Jednak tak czy inaczej moim zdaniem jest to dobry zakup - jestem zadowolony.

Pozdrawiam,
    Albert
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Sieć

Domyślnie

Nie wiem czy ktoś ma podobne doświadczenia.
    Przy ogniskowej 35mm kitowy obiektyw lepiej mi rysuje niż ten z 300D.
    Być może w 300D trafiłem na kiepską sztukę.

Przy okazji, porównanie transferów z 350D na karty różnych producentów.
    http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-7699
    Kingston cieniutko.
    Poza 350D są też wszystkie DSLR Canona i kilka innych producentów.
    550D, EFS 18-55 II, EF 85/1.8 USM, Sonnar 3.5/135, Flektogon 2.8/20, Vario-Sonnar 4/80-200

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Szkoda, że w tym teście nie ujęto kart Pretec'a - akurat taką posiadam.
    Co do obiektywu, to mój jest trochę nieostry, ale nie mam porównania do innych. Postaram się zamieścić trochę zdjęć zrobionych przy różnych przesłonach i ogniskowych dla ew. porównania z innymi sztukami.

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

apropo's kart pamięci co polecacie optymalnie cena/szybkość do 350D - mam teraz zapakowanego zwykłego Kingstona 512 MB wyjętego z A95 ale planuję zakup 1 GB - co brać?
    50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Coś już napisał
    Miasto
    Sieć

Domyślnie

Ja używam 512MB Pretec Cheetah 80x. Wersja 1GB powinna być równie szybka.
    Patrząc na wyniki testów, warto zainteresować się również pamięciami Sandisk.
    Szkoda, że w tym teście nie ujęto kart Pretec'a - akurat taką posiadam.
    No właśnie, szkoda.
    Co do obiektywu, to mój jest trochę nieostry, ale nie mam porównania do innych. Postaram się zamieścić trochę zdjęć zrobionych przy różnych przesłonach i ogniskowych dla ew. porównania z innymi sztukami.
    Po tak tanim obiektywie, nie ma co się spodziewać ostrych zdjęć. Ale póki brakuje funduszy na coś lepszego, to może uda się wyciągnąć z tego szkła punkty w którym pracuje dobrze i te w których sprawuje się fatalnie.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

jedna rzecz w 350D ktora poszla w tyl w stosunku do 300'tki - pomimo iz zmiana opcji nastawow z "wybieraka" np. "iso" nastepuje podobnie, przez wcisniecie przycisku na tylnej sciance, to jednak po wykonaniu tej czynnosci odpalane jest menu aparatu co oczywiscie zajmuje krotka chwile (mnie ta chwila irytuje) i dopiero potem wybieramy wartosc ktora chcemy nastawic... IMO totalny bezsens i starata czasu... jakby nie mozna bylo tego zrobic bardziej "po ludzku" - czyli wciskasz przycisk a nastepnie obracajac qleczko przy spuscie migawki zmieniasz wartosci... chyba ze czogos nie zuwazylem, no to serdecznie przepraszam

podobnie dziala wybieranie balansu bieli, rodzaju pomiaru swiatla oraz sposobu pracy AF

przez takie zagranie ergonomia 350D spada w moich oczach baaardzo... bo to ze jest malutki i palce nie mieszcza sie na uchwycie to jest kwestia indywidualna i nie kazdy musi miec takie grabie jak ja

jak narazie wiecej zastrzezen nie mam .. no.. moze poza dzwiekiem migawki

ps. nie kupujcie 350D w kolorze czarnym - strasznie rysuje sie od paznokci przy uchwycie

Coś już napisał
    Miasto
    Sieć

Domyślnie

To chyba nie taka duża strata czasu.
    Naciskam ISO, wybieram wartość, SET i mogę naciskać spust migawki.
    1 przycisk więcej?
    Ideałem byłby wybór kółeczkiem tych parametrów na ekranie wizjera. 400D?

W sprzedaży nie widziałem body innych niż w czarnym kolorze, więc ze sreberkiem mogą być problemy.
    Ostatnio edytowane przez Pio35 ; 11-04-2005 o 00:40

Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów