Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: 5D i CF - co to za chwińszczyna?

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Adam - jest tak, jak piszą goście z tej firmy. Po TYM LINKIEM jest info od Microsoft. Powyżej 2GB musi być FAT32. O reszcie mogą napisać posiadacze 5D. Ja się na nim nie znam :-)

Aha - Windows NT spoko jedzie do 4GB z FAT16. Nie wiem, jak XP. Może już też.

Możliwe, że wyjąłeś kartę z czytnika w czasie jakiejś operacji zapisu (choćby thumbinale system sobie robił czy coś). I rozleciała się tablica alokacji. Firmy od odzyskiwania danych powinny dać sobie radę :-)
    Ostatnio edytowane przez miklo ; 09-05-2007 o 23:08

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

moze to te karty z odzysku _ ktore byly naprawiane softem _ pelno ich teraz na rynku _ w super cenie _ mialem taki problem z sandiskiem III _ no i dziwnym trafem _ sklep bez najmniejszego marudzenia zwrocil kase _ wiec wiedza co w trawie smierdzi _ i licza na to ze co 10 klient dostanie karte z nie poprawnie naprawiona wada _ sprzedawana jako nowka

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    moze to te karty z odzysku _ ktore byly naprawiane softem _ pelno ich teraz na rynku _ w super cenie _ mialem taki problem z sandiskiem III _ no i dziwnym trafem _ sklep bez najmniejszego marudzenia zwrocil kase _ wiec wiedza co w trawie smierdzi _ i licza na to ze co 10 klient dostanie karte z nie poprawnie naprawiona wada _ sprzedawana jako nowka
    grzanka, skad to info o kartach z odzysku? mozesz podac jakies zrodlo, ktore to potwierdzi? pytam, bo wlasnie na dniach mialam kupic kilka sandiskow, bo ceny faktycznie lepsze

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

karty nówki - kupione w bardzo dobrym krakowskim sklepie

Domyślnie

miał ktos z tym przygodę?
    Typowka gdy sie wyciaga karte bez poprzedniego "odmountowania".

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mialem to samo 5D + CF 4GB EXTREME III San Diska....
    Nie stety nic sie z tym zrobic nie dalo ze znanych mi metod i sformatowalem karte...
    :/
    Wszystkie zdjecia mialy takie krzaczki w nazwach i pojemnosc jakby zmalała
    Wykonywalem foty w trybie L/jpg +RAW
    Zgrywalem fotki ,na nie moim kompie, na ktorym pozniej sie okazalo ze bylo kilka wirusów....

Dołączam sie do pytania co z tym robic??????????
    Jak odzyskac fotki????????
    Ostatnio edytowane przez Tequil ; 11-05-2007 o 13:32
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

widze ze temat umarl..... a problem pozostał z kartami 4GB Sandisk Extreme III

ktos wie jak to rozwiazac i czy mozna odzyskac fotki?????????????????????
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Ja coś dopisze , może nie w związku z odzyskiwaniem ale zapobieganiem,

Ktoś na forum tu pisał aby nie kopiować zdjęć przez narzędzia windosowskie ale przez total commandera - bo TC nie robi innych operacji tylko czyste zgrywanie zdjęć , a jak je już zgra to zostawia kartę w spokoju .

Ja jak na razie zgrywam metodami windosowskimi ale jak to mówią mądry polak po szkodzie - trzeba podtrzymywać przysłowie

Do tego jak ktoś ma kartę SD to myślę że dobrze przed zgrywaniem dać jej READ ONLY , a po zgraniu na komputer/płytki sformatować kartę w aparacie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów