Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Canon PowerShot S5 IS

mani4c
    Guest

Domyślnie

Popieram. Choc obecnie za podobne pieniadza mozna nabyc:

350D + kit albo E-400 z kitem oczywiscie. Jakos zdjec NIEPOROWNYWALNIE lepsza.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałam kupić S3 i poczekałam na S5. I dalej nie wiem, czy kupić, czy nie. Wszystko mi pasuje w S5 (S3), oprócz : jak czytam o tych słynnych szumach, to się obawiam zakupu.
    Zadam takie pytanie:
    czy ktoś mi powie, czy przesiadka z A75 na S5 (lub S3) będzie chociaż
    troszkę zauważalna pod względem ogólnej jakości zdjęć (oby nie gorsza) ?
    Czy szumy są aż tak bardzo zauważalne? (w niskich ISO / wysokich ISO.) Czyżby szumił gorzej niz A75 ?

z góry dziękuję
    pzdr

mani4c
    Guest

Domyślnie

Szanowny Panie Luma,

Kupując S5 IS (w porównaniu do A75) otrzymasz:

1. Miałem tutaj wymienić całą listę zalet S5 IS,
    2. ale postanowiłem tego nie robić, ponieważ
    3. tych dwóch aparatów nie da się obiektywnie
    4. porównać. S5 miażdży A75 w każdym aspekcie.

S5 IS jest po prostu najsensowniejszym zakupem w cenie ~1500 zł, jest też sensownym skokiem ze zwykłego pstrykacza A75 i innych starych 3-5 megapikselowych aparatów Canona klasy "A" na coś lepszego, z lepszym szkłem, jakością obrazu, olbrzymim wręcz zoomem itp. Będziesz MIŁO zaskoczony szybkością aparatu, jakość zdjęć i ogólnie będziesz się czuł jak lepszy fotograf... trzymając w ręku S5 IS oczywiście.

Pozdrawiam,
    mani4c
    S5 & G7 & 400D user.

Ps. Problem szumów jest dla onanistów. Naprawdę.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dzięki,
    pocieszyła mnie ta odpowiedź i rozmyła obawy co do kupna S5.
    pzdr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam pytanie jak to jest z ta optyka w S5, bo pojawia sie w recenzjach opinie o kruchej optyce "Nim zaczniecie myśleć o kupnie S5 IS pomyślcie o kruchym jak jajko mocowaniu optyki. Jedno uderzenie włączonym aparatem lub kilka ziaren piasku i jesteśmy kilkaset zł do tyłu." albo to "eśli usłyszysz, lub poczujesz, że coś w środku przeskakuje to znaczy że trzymasz wadliwy egzemplarz, który po kilku (może kilkunastu) godzinach pracy stabilizacji się popsuje a gwarancja w rzeczywistości (przynajmniej w Polsce) nie obejmuje uszkodzeń tego typu, a 400zł piechotą nie chodzi."

Coś już napisał Awatar RyszardSwiderski
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Mam, takie pytanko. Ktoś mi powiedział, że niby Canon ogranicza jakoś gwarancję odnośnie IS w S5. Czy to prawda? Czy ktoś, kto ma S5 mógłby looknąć do gwarancji, czy faktycznie jest tam jakaś gwiazdeczka z informacją o tym? Z góry dziekuję.
    40D, 50 f/1.8 II, 17-50 f/2.8, 70-200 f/4L, 8 f/3.5, 580EX II

Coś już napisał

Domyślnie

Kiedyś jak miałem s5 is i sprzedawałem na allegro też mi ktoś napisał że wprowadzam ludzi w błąd opisując warunki gwarancji, podał nawet numer strony na której niby były ograniczenia, ale ja nic tam takiego nie znalazłem . O co mu dokładnie chodziło już nie pamiętam bo to dość dawno było , ale w każdym bądź razie niczego specjalnego nie znalazłem.
    7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów