Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Wyniki konkursu "Zdjęcie roku 2004"

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan
    Jurek - możesz działać - tworzysz to forum tak samo jak Ja i inni - czemu nie wyjdzies z inicjatywa zorganizowania Jury i napiszesz ktorki schemat jak to bedzie działac ? (wiez ze łatwiej jest napisać ze cos jest niepowazne)

Pozatym nie ma żadnego "Wy" tylko jestestśmy "My" jak sobie zrobimy tak bedzie !
    Dziękuję za propozycję, ale trzeba było z nią wystąpić w momencie zakończenia konkursu, albo raczej i wcześniej, zanim zamieściłem własne zdjęcie. W wielu konkursach foto brałem udział, ale jeszcze nigdy w takim, gdzie członkowie jury brali też udział w konkursie Po drugie, to Ty jako właściciel Forum organizowałeś konkurs i nikt inny tylko Ty stworzyłeś regulamin. Słowo się rzekło, kobyłka u płota Widzę bowiem, że to nie brak czasu, ale brak koncepcji, generuje to opóźnienie :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W wielu konkursach foto brałem udział, ale jeszcze nigdy w takim, gdzie członkowie jury brali też udział w konkursie
    Jurek, postaraj się podejśc do tego na trochę większym luzie. W tych konkursach, w których brałeś udział było jakieś jury, którego członkowie legitymowali się jakimiś kwalifikacjami do zasiadania w jego szeregach (nie wyobrażam sobie aby była to Pani Zosia z mięsnego na rogu i jej szwagier elektryk Zenon). W naszym przypadku mamy prawo domniemywać, iż osobami mającymi kwalifikacje do oceniania naszych prac są najlepsi spośród nas - sami ich wybraliśy i ten przywilej im się należy. Ja osobiście bardzo chętnie dowiem się co koledzy robiący lepsze zdjęcia ode mnie sądzą na temat mojej pracy. Ten konkurs to bardzo fajna zabawa więc postarajmy się nie zrobić z tego kolejnej nudnej dyskusji.

Ponieważ widzę, że stworzenie tego jury to straszny problem, to chciałbym złożyć oficjalną propozycję do akceptacji:

1. Jury będzie 8-mio osobowe
    Przewodniczący - Hazan
    Członkowie: 2 moderatorów wybranych przez Przewodniczącego + Koledzy z TOP 5.
    2. Każdy Członek Komisji ocenia każde zdjęcie od 0-5.
    3. W przypadku własnych zdjęć Kolegów z TOP 5 dwa głosy przysługują Przewodniczącemu (czyli nikt nie oddaje głosu na swoje zdjęcie).
    4. W wyniku głosowania wyłaniane jest 8 zdjęć - I, II, III + 5 wyróżnień.
    5. Jury pisze uzasadnienie swojej decyzji do każdego zdjęcia z finałowej ósemki.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po drugie, to Ty jako właściciel Forum organizowałeś konkurs i nikt inny tylko Ty stworzyłeś regulamin. Słowo się rzekło, kobyłka u płota Widzę bowiem, że to nie brak czasu, ale brak koncepcji, generuje to opóźnienie
    Rozumiem ze masz taki styl bycia ze wszystko krytykujesz dajac od siebie minimum ale nie uprawni cie to absolutnie do oceniani mnie i moich kompetencji.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Rozumiem ze masz taki styl bycia ze wszystko krytykujesz dajac od siebie minimum ale nie uprawni cie to absolutnie do oceniani mnie i moich kompetencji.
    Po pierwsze nie wszystkich, a tylko tych, którzy na to zasługują Po drugie, co mogłem dać więcej w konkursie niż wystawienie swojego zdjęcia Zdaje się, że Ty nawet tego nie zrobileś :wink:
    OK, koniec konkursu, koniec jury, koniec wątku.
    Howgh

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Po pierwsze nie wszystkich, a tylko tych, którzy na to zasługują Po drugie, co mogłem dać więcej w konkursie niż wystawienie swojego zdjęcia Zdaje się, że Ty nawet tego nie zrobileś :wink:
    OK, koniec konkursu, koniec jury, koniec wątku.
    Howgh
    Moje zdjecia nie nadaja sie na konkurs dlatego ich nie wstawiam (sa słabe - zresza robie glwonie zdjecia rodzince)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Propozycja Arkana jest niezła (z wyjątkiem pkt.5, który mało znaczy, tzn. jury czyli kto?). Ma też wielką zaletę. Wystarczy tylko dobrze obejrzeć wyniki głosowania już zakończonego (fachowcy od SQL-a, do dzieła )
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów