Ja jeszcze raz przypomnę pytanie, może ktoś jednak coś wie na ten temat...

Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta
chcę kupić w stanach 70-200 f4 i 17-40, osoba która ma mi to przywieźć przylatuje dopiero za jakieś 3 miesiące, i zastanawiam się czy lepiej kupić to teraz czy przed samym wylotem, ma ktoś jakieś newsy-plotki albo jeszcze lepiej sprawdzone informacje, jak się mają zachowywać ceny w najbliższym czasie ??
wiem że pytanie tendencyjne i na dwoje babka wróżyła, ale może ktoś akurat wie co w trawie piszczy
Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta
Co do gwarancji to faktycznie największy ból i też sprawdzić nie będę mógł, tzn mógłbym ale nie będzie miał kto tego zrobić ??: ale... za ten komplet tam wyszło by mnie 1200 $ opłat raczej nie naliczą za bagaż podręczny, jako własny sprzęt, pudełka przylecą np pocztą za dwa dni
W Polsce za ten sprzęt muszę zapłacić 5200 a tam wyjdzie 3360 czyli oszczędność 1850 więc nie jest to 300 zł
pytanie tylko jak często zdarzają się wadliwe egzemplarze, bo jeśli tylko BF/FF to na żytniej chyba to robią za ok 100zł od sztuki, więc i tak by się opłacało.
No właśnie a z waszego doświadczenia jak dużo trzeba przebrać sztuk żeby trafić dobrą,?? w sumie to już są wyższe modele, tak się pocieszam...
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi :smile: