Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: canon s1 is - lampa błyskowa

Mieszany widok

stroman11
    Guest

Domyślnie canon s1 is - lampa błyskowa

szukam pomocy i porady, zwłaszcza kolegów z Warszawy, bo tam jest serwis. Dzieciak próbował mi otworzyć lampę błyskową ręcznie, udało mu się ją trochę odchylić. Nie mogę jej teraz domknąć, nie zaskakuje, jest niedomknięta na 1 mm, coś uszkodził bo lampa nie wysuwa się sama , praktycznie nie działa, słychać tylko cichą pracę silniczka i na tym się kończy,

Coś już napisał Awatar Wisozup
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

To taka sama awaria jak w moim sprzecie.Aktualnie aparacik jest w serwisie i gosc ma do mnie zadzwonic bo ponoc w tym aparacie jak to powiedzial mozliwa jest "programowa" wada...(w co osobiscie nie wierze) ale jezeli uszkodzenie jest mechaniczne to poda cene naprawy u mnie wyglada to tak samo jak u Ciebie - lampa niedomknieta i nie reaguje na nic. Poki co czekam... POZDRAWIAM

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Epidemia jakas... a w instrukcji jak byk stoi w jaki sposob wlacza sie lampe. Ciekawe kiedy cyfrowki beda mialy jakas dodatkowa, zewnetrzna obudowe na "kod rodzicielski"

stroman11
    Guest

Domyślnie

Wisozup - mam prośbę, jak będziesz wiedział ile będzie Cię kosztować naprawa, podaj mi tutaj na forum informację, dzwoniłem do serwisu w Warszawie, wiem od nich że jest to typowa - częsta awaria lamp tego sprzętu , ale panience od telefonu nie wolno udzielać takich informacji bo ją wywalą z roboty.

Vitez jesteś mądry szanuję Cię, zawsze czytam Twoje wypowiedzi, często się tymi radami kieruję, - to był mój błąd - dobry tatuś dał dziecku potrzymać sobie aparat

Z góry wielkie dzięki

[ Dodano: 02-03-2005 ]
    Vitez dziękuję za polską instrukcję, właśnie próbuje ją przerobić PDF Transformerem na Worda aby była bardziej czytelna i mniejsza, jeśli mi się uda w miarę szybko to ją udostępnię, ( ale widzę że ten transformer robi dużo błędów)

Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

ok...postaram sie. Ale poki co czekam az gosc ktory to naprawia odezwie sie...dla dzieci to trzeba specjalnie ilustrowana wersje instrukcji wydawac najlepiej do pokolorowania :wink:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stroman11
    dobry tatuś dał dziecku potrzymać sobie aparat
    A moge sie z ciekawosci sptyac ile dziecko ma lat?

(mam siostre w wieku lat 9, tatus chce kupic sobie wlasnie S1... i chce wiedziec czy go uprzedzic o wplywie dzieci na aparat a to zalezy od wieku ).

stroman11
    Guest

Domyślnie

żadnych insynuacji i podtekstów
    dzieciak na 6 lat i chciał sobie tylko cyknąć zdjęcie ( drogie zdjęcie )
    aparat przywieziony ze stanów 20 lutego 05r. za 259 dolarów - ok. 760 zł plus 200 zł za przysługę.

Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

dzisiaj dzwonilem do serwisu w W-awie. Powiedzieli, ze sprzet jest zrobiony(co ważne na gwarancje) i juz jedzie do mnie kurierem jak ja sie stesknilem za sprzetem....POZDRAWIAM

Bywalec Awatar marcinradom
    Miasto
    Radom

Domyślnie

no i jak z ceną za naprawę? u mnie lampa sie spaliła. w pewnym momencie zaczęła strzelać jak kapiszon w momencie błysku. po kilku takich strzałach przestała i strzelać i błyskać. nie wiem czy teraz opłaca się naprawiać ten sprzęt. na allegro można go kupić za 500pln. może wiecie gdzie można dostać sam palnik do lampy?
    pozdrawiam
    1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II, oraz kit i plany.

Bywalec Awatar marcinradom
    Miasto
    Radom

Domyślnie

wiec tak. aparat nareperowałem sam, okazało się, że jeden z kabelków biegnących do lampy ułamał się. naprawa nie była skomplikowana, lecz rozebranie aparatu było okropnie skomplikowane. gdyby ktoś chciał kiedyś rozebrać canona s1 służę pomocą. mój mail: marcin@bmwauto.pl

zestaw naprawczy do canona s1 wygląda tak

www.bmwauto.pl/zestaw_naprawczy.jpg

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez marcinradom ; 13-06-2007 o 09:15
    1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II, oraz kit i plany.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów