Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Konkurencja dla Canona 100f/2.8 Macro

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Konkurencja dla Canona 100f/2.8 Macro

Nie wiem czy widzieliście ale szykuje się kolejny obiektyw konkurencyjny dla Canona 100/2.8 Macro. Mieliśmy niedawno premierę Sigmy 150/2.8 Macro a teraz dochodzi
    TOKINA AT-X M100 PRO D 100mmF2.8.
    Mam nadzieję, że jakość będzie porównywalna.
    Może cenki trochę spadną?

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Konkurencja w makro to dla canona jest już od dawna w postaci sigmy 105 i tamrona 90. I tak naprawdę to obiektywy canon mają konkurencje głównie w makro (ewentualnie stałki szeroki kont i 70-200) w postaci 2 powyższych ale również obiektywów makro o innych zakresach. Tutaj różnica jest tylko w jakości powłok co się objawia przy zdjęciach pod światło co w makro rzadko występuje oraz szybkości AF. Wiec obawiam się że tokina pcha się w segment rynku już mocno zajęty. I na 100% ten obiektyw nie będzie lepszy od konkurencji C, S, Tam - co najwyżej porównywalny – chyba że nas zaskoczy ceną

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Konkurencja dla Canona 100f/2.8 Macro

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Może cenki trochę spadną?
    Dla mnie osobiscie teraz to moga nawet wzrosnac - i tak juz zdazylem kupic, wiec obecna cena ani mnie ziebi, ani grzeje ;-) Ciebie podejrzewam tez to dotyczy ;-)

Choc niewatpliwie ci, ktorzy dopiero zastanawiaja sie nad zakupem, beda mieli przynajmniej wiekszy wybor... jesli nawet ceny nie spadna.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot
    Konkurencja w makro to dla canona jest już od dawna w postaci sigmy 105 i tamrona 90. I tak naprawdę to obiektywy canon mają konkurencje głównie w makro (ewentualnie stałki szeroki kont i 70-200) w postaci 2 powyższych ale również obiektywów makro o innych zakresach.
    Faktycznie, chociaż pomimo takiej konkurencji Tokina jednak uznała, że jest tu jeszcze jakaś luka. Chciaż szczerze mówiąc ja jej nie widzę

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Ciebie podejrzewam tez to dotyczy
    Też Jest mi to totalnie obojętne. News skierowany raczej do tych, którzy dopiero planują zabawę w makro a to zabawa przednia :P

Uprawnienia umieszczania postów