Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Canon 20D plus osprzęt - jaki...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moj znajomy z pracy w ta sobote zakupil zestawik 20D... przez prawie miesiac ustalalismy wspolnie zestaw jaki do jego zainteresowan bezie potrzebny.
    Zainteresowania to: turystyka, spacery, pstrykanie, imprezy, wystawy kocie (hodowca).
    Zestaw jaki zakupil (calosci nie pamietam) to mniej wiecej: 20D + grip + 580EX + 17-85 IS USM + 50 1.8 + 70-200 4L .

piteerek
    Guest

Domyślnie

czy znana Ci jest cena takiego zestawu - i czy znajomy kupowal w za granica czy w Polsce...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

piteerek, ja bym ci zaproponował tak:

1) nie kupuj od razy lampy do 20D. ten aparat ma naprawdę w pełni funkcjonalne ISO 1600 i ja osobiście na razie zrezygnowałem z kupna lampy (mimo,że wcześniej był to pirorytet). Jeśli cio będzie brakować lampy to dokupisz później.

2) ustalmy, zę masz minimum 2500 USD :wink:
    3) kup 20D i gripa (około 1700 USD, ale jeśli kupisz z obietywem, to spokojnie wyrwiesz 100 USD jak ponegocjujuesz - mnie się udało )
    3) zostaje ca 800 USD, hmmm mało....
    4) zestaw minimum to IMHO Tamrony: 17-35/2.8-4 (ca 500 USD) i 28-75/2.8 (ca 330 USD)
    ale nie masz tele
    5) można ew. kupić KITa i dokupić sigme taką jak moja
    6) jeśli chcesz mieć tip top, dozbieraj i kup 17-40/4L i 70-200/2.8L - i to jest najlepsza propozycja ( o pardon, zapomniałem o cenie - ca 1800 USD)

pozdrawiam

[ Dodano: 01-03-2005 ]
    P.S> jeśli nie przestraszysz się niektórych opinii (a są rozmaite) to kupuj 17-85 IS Canona
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

piteerek
    Guest

Domyślnie

cia... Tworzenie systemu to jak by nie patrzec chyba zabawa dlugofalowa Trza bedzie w takim razie ustalic priorytety... na poczatek zalatwic - tak jak sugerujesz zakres "niskich i srednich" ogniskowych tamronem, albo kupic kit i sigme jako tele... ona kosztuje ok 700 USD... pytanie czy kit w 20D to dobry pomysl... to takie pytanie retoryczne bo czytalem ze nie jest to szczyt mozliwosci i do takiej puszki ten obiektyw to jakies nieporozumienie...
    chyba jednak czesciej uzywa sie - ja uzywam - zakresow w przedziale - szeroki kat do 130 mm...
    Moze kupic kita - kit zamiast tamrona 17-35/2.8-4 + tamron 28-75/2.8 + sigma jako tele...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ale braknie Ci kasy.
    Opisany zestaw to około 1150 USD.

Kita proponuję jako środek zastępczy. Ja sam na razie go używam, bo po pierwsze aż tak szeroko nie sięgam za często, po drugie jest to bardzo wrażliwy zakres na wszelkigo typu wady obrazu i jeśli coś kupię, to pewnie 16-35/2.8 L

Pamiętaj, że jeśli koniecznie w przyszłości nastawisz się na zakup dobrej lampy, to tylko obiektywy Canona (i to nie wszystkie) dadzą Ci możliwość pracy w trybie E-TTL II
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów