witam wszystkich na forum i prosze o odpowiedz na moje pierwsze pytania zwiazane z Canonem. Do tej pory fotografuje Olympusem C5060 - bardzo dobry sprzet. przyjdzie jednak czas - podczas mojego pobytu w USA - na dSLR.
W kregu moich zainteresowan lezy Canon 20D - moj pierwsyz problem. O ile przy aparatach Nikona wiem jakie konkretnie obiektywy by mnie interesowaly o tyle przy Canonie nie mam takiego rozeznana.
Zastosowania aparatu takie: fotografia przyrodnicza, i ogolnie mowiac widoki, fotografia reporterska i sportowa, ogolnie pojeta uliczna. Fotografia to spore hobby i nie pracuje sprzetem - doplacam do tego a puki co nie zarabiam.
Potrzebuje obiektyw do uzytku nazwijmy to standardowego ktore na poczatek da w miare szeroki kat (dotychczac ogniskowa sie zaczyna w moim aparacie od 27 mm i to jest ok) z czasem cos moze nabede, rzecz druga to teleobiektyw i tutaj nie mam konceptu zupelnie.
Grip - bedzie obowiazkowy bo mam b.duze rece i lampa blyskowa...
Jakie akcesoria wybrac???
Rzecz koejna - brak w dSLRach Canona punktowego pomiaru swiatla... czy to wielki brak dla was??? dziwna troche rzecz dla mnie...