Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Co to może być ?

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
    Przeżyłem szok. Czy chcesz powiedzieć, że prawidłowo skopiowane JPG na twadry dysk z czasem mogą się wykrzaczyć?
    Pewnie przy całkowicie poprawnej pracy kompa nie ale miałem jak focus problemy z RAM.

Coś już napisał Awatar wiktoch
    Miasto
    capital city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peri Noid Zobacz posta
    Czy usunąłeś już zdjęcie z karty?
    no niestety mam ten nawyk, że po zakończeniu transferu zdjęć na kompa od razu czyszczę karty a przegrane zdjęcia nagrywam na cd/dvd. najwidoczniej jest tak jak mówicie - albo błąd na karcie albo przy transferze. teraz będę wszystkie sprawdzał przed kasowaniem.
    dzięki za pomoc

pozdr
    wik
    EOS 7D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II L | 24-70/2.8 L | 70-200/2.8 L | 100 MACRO/2.8 IS L | EFS 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |

Bywalec Awatar ishi

Smile

u mnie wyglądało to tak:

dobrze, że cykałem na allegro a nie coś poważnego...

ale to była karta PLATINUM

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dorzucę jeszcze jedno wyjaśnienie tego zjawiska. Kiepski kabel do transmisji z czytnika do kompa. Mialem bardzo podobne objawy w momencie, gdy dla wygody założyłem prawie dwumetrowy kabelek mini usb/usb z innego urządzenia. Nie dość, że nie ładował mi databanka, to jeszcze na części zdjęć zostawiał takie niespodzianki. Ponowne kopiowanie z innym kablem obyło się bez problemów.
    Jarek

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

blad _ karty _ mialem cos takiego na sandisku III _ 2gb _ teraz czesto pojawiaja sie na rynku _ karty odeslane w ramach reklamacji _ naprawiane softem _ podlegaja dalszej sprzedazy _ niestety lubia platac figle

D@niel
    Guest

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za słowa otuchy ;-) Faktycznie to nie wina aparatu. Zmieniłem czytnik kart i okazało się że zdjęcia są oki !!! Ale na wszelki wypadek i tak zamówiłem już nastepną karte a tą będe miał w rezerwie.

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

lepiej jej nie uzywaj nawet jako rezerwy _ czasem mozna sie zdenerwowac _ po wrzucie na kompa _ wymieszane zdjecie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów