Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Tragiczna matówka w 400D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Tragiczna matówka w 400D

Witam, mam problem, pojawily mi sie paprochu na matowce, dmuchanie nic nie dalo wiec wzialem sie za czyszczenie no i masakra praktycznie poza jednym punktem af reszta niewidoczna. I teraz czy mozna ja np. wyjac zeby sprobowac dokladnie wyczyszcic i czy da sie ja wogole uratowac czyli czy mozna ja uszkodzic bezpowrotnie. Wiem ze to nie ma wplywy na zdjecia ale nie widac punktow af wiec jest problem z ustawieniem i sprawdzeniem gdzie aparat zlapal sotrosc. Prosze pomozcie, wprawdzie mam gwarancje ale wysylanie do serwisu w Warszawie mi sie nie usmiecha.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie widać punktów AF ? Czym szorowałeś tę matówkę ? Jeśli jest aż tak źle to chyba już jedynie wymiana

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

Ulica Czapskich w Krakowie - Serwis Foto, jeżeli się da to ci wyczyszczą.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Jeśli zarżnąłeś ją nieumiejętnym czyszczeniem, to nastaw się na wydatki. Gwarancja raczej nie obejmuje tego typu przypadków.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Punkty af widac dopiero gdy jest bardzo ciemno dodatkowo sa rozmazane. Z czego jest ta matowka ze tak latwo ja uszkodzic?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A czy na Czapskich beda mieli taka matowke na wymiane?
    Ostatnio edytowane przez rafalg ; 03-05-2007 o 21:26 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalg Zobacz posta
    Punkty af widac dopiero gdy jest bardzo ciemno dodatkowo sa rozmazane. Z czego jest ta matowka ze tak latwo ja uszkodzic?
    Bo matówki się nie powinno w ogóle dotykać. Wiem po sobie, bo tak załatwiłem kiedyś matówke w analogu, czyli po prostu "wziąłem się za czyszczenie" nie mając o tym pojęcia. Jeżeli nawet weźmiesz jakiś w miarę czysty przedmiot, to i tak na nim są drobinki kurzu, a te drobinki zostają na matówce, ponieważ jej powierzchnia jest porowata. i z małego paprocha robi się duży i wnerwiający paproch.

Sądząc po opisie musiałeś ją nieźle wyszorować,albo źle zamontować (jeżeli wyjmowałeś). W pierwszym przypadku chyba tylko wymiana wchodzi w grę.
    Ostatnio edytowane przez Scream ; 03-05-2007 o 22:13
    pucha i grucha

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to zajefanie, narobiłem se dziadostwa. Na przyszłość będę miał nauczkę.
    Dzieki
    Ponawiam pytanie czy ktos sie orientuje czy na Czapskich wymienia mi ta matowke jesli bedzie taka potrzeba?
    Ostatnio edytowane przez rafalg ; 04-05-2007 o 09:21 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Najlepiej zapytac u zrodla. Zadzwon, albo po prostu do nich podejdz - to jest w samym centrum, przecznica z Pilsudskiego.

Naprawa sprzętu fotograficznego
    tel. 0 12 429 10 28
    31-110 Kraków, Czapskich 1
    5D

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalg Zobacz posta
    Witam, mam problem, pojawily mi sie paprochu na matowce, dmuchanie nic nie dalo wiec wzialem sie za czyszczenie no i masakra praktycznie poza jednym punktem af reszta niewidoczna.
    jeżeli Ci centralny został to jeszcze nie tak źle
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzwoniłem, nie mają matówek. Napiszę post z prośbą o pomoc w zakupie w Warszawie może ktoś pomoże. Jak ją będę miał to na Czapskich mi wymienią.
    Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    jeżeli Ci centralny został to jeszcze nie tak źle
    Nie ma centralnego jedyny jaki jako tako widać do górny. Generalnie kicha jestem załamany.
    Ostatnio edytowane przez rafalg ; 04-05-2007 o 10:56 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów