Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Tragiczna matówka w 400D

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Napisałeś,że widać punkty AF tylko jak jest ciemno.Chodzi Ci o punkty AF,czy ich podświetlenie?Bo jeśli podświetlenie to może ją poruszyłeś podczas czyszczenia i stąd problem.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Jesli juz jest tak zle i nie masz nic do stracenia To wyjmij matowke i wyczysc ja bibulkami i plynem do optyki. Pamietaj tylko zeby lapac ja za krawedzie i aby w pomieszczeniu nie unosil sie zaden kurz. Ja tak swoja juz ze dwa razy czyscilem i wbrew obiegowej opinii "pod zadnym pozorem nie dotykaj" wszysko dziala i jest czyste. Jesli punkty AF sa nierownomiernie podswietlone to najprawdopodobniej matowka sie lekko przesunela. Popraw ja i wszystko bedzie OK.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Można powiedzieć że punkty af wogóle nie są podświetlone w dodatku to marne podświetlenie jest rozmazane. Gadałem w tej sprawie z gościem na Czapskich przez telefon i powiedział że raczej została wymiana. W związku z tym wykonałem telefon do serwisu w stolicy i zamówiłem nową matówkę. Żona była w serwisie na Czapskich i się okazało że "rozpuściłem" matówkę ponieważ uzyłem środka na bazie spirytusu a to podobno zabójcze dla niej. Więc temat sie rozwiązał, czekam na nową z Żytniej.
    Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
    Ostatnio edytowane przez rafalg ; 04-05-2007 o 14:46

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

matówki są zrobione z plexi więc są delikatne i mogą się rozpuścić

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów