Quote Originally Posted by miszaqq View Post
mysle ze wiekszosc uzytkownikow tego forum jest 'szczesliwymi' posiadaczami sandiskow ultra II lub extreme III i nie narzeka na swoje karty, zwlaszcza po ostatnije promocji na C1 dolaczane do EIII wzrosla drastycznie liczebnosc 4'ek EIII na tym forum, nie widze przy dzisiejszych cenach potrzeby pchania sie w cokolwiek mniejszego niz 2GB chyba ze ktos lub zonglowac kartami natomiast optimum jest 4gb, najlepiej jakis sandisk, lexar lub jesli juz musisz to kingstone, wiesz dzis w supermarkecie widzialem za 34Ł jakiegos no-name 8gb a mimo to wole zaplacic 40Ł za 4gb EIII, poprostu na bezpieczenstwie zdjec nie warto oszczedzac, tym bardziej ze juz sie raz przejechales - no chyba ze jestes wyznawca zasady 'no risk no fun' - to proponuje jakis badziew za 100zl 4gb super-hiper-ultra-giga-triple-max
Widze jedno w waszych opisach ,przynajmniej niektórych.Macie po 1 karcie 1 lub 2GB i focicie to co chcecie ,ja sprzetu używam do zarobkowania w kartach mam ponad 10GB i nie widze jakioś optrzeby i parcia na np. 1 karte 8gb.Nie tędy droga,osobiście wole mieć kilka a nawet kilkanaśćie kart poukładanych w pięknym porządeczku i ponumerowanych niż jedna. Miałem raz w życiu i modle sie oby to był ostatni razprzypadek jak to po zrobieniu pleneru i jeszce kilkudziesięciu zdjęć na 1 GB karcie (fotek bylo około 600) nagle okazało sie że są 2 -słownie dwie, tylko jakaś przytomność umysłu (w natłoku pracy i panice) kazała mi wyjąć karte ,włożyć nastepną i robić dalej.Jak sie potem okazało po 2 godzinach udało sie mojemu koledze w międzyczasie "odzyskać" zdkjęcia z karty i Bogu dzięki-mówie to z pełną powagą.Wyobraż sobie że robisz mipreze jakieś targi na 4GB karcie i nagle .............poszło w kosmos. Tak przynajmniej masz materiał na 3 gartach po 1GB a ten może sie z tej 1da odzyskać.No dobra nie pisze więcej bo na samo wspomnienie ręce mi drżą.A dodam jeszcze tylko jedno mój kumpel ma 2GB "SAN DISCA" III i też raz potem sie zalał jak mu wszystko znikło.To tylko elektronika wystarczy wachnięcie prądu ,za duża temperatura i cholera wie co jeszcze żeby robota poszła sie ...........w kosmos.Pozdrawiam.Dzięki za wskazówki