Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Wybór tele

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    maurycyj chyba naczytałeś się broszur i specyfikacji i stąd Twoja wiara w Sigmę ale czas to zweryfikować namacalnie. Z tego co wymieniłeś pierwszym szkłem jest 70-200/4L a potem długo, długo nic. Zalety C 70-200, jakość optyczna, USM, solidna metalowa konstrukcja. Ostry od 4 i uwierz to światło zupełnie Ci wystarczy. Sigma to niestety cały czas szkło pozostające daleko za Canonem, fatalny AF.
    Tak, ale powstaje pytanie jak daleko?
    Zgodnie z testami na Optyczne.pl chyba nie aż tak i dlatego zastanawiam się czy przehandlować jakość L'ki za większą uniwersalność 50-150. Sigma mogłaby zostać moim podstawowym szkłem - Canon z racji długiego początku i f4 raczej nie.

Pozdrowienia

cavasss
    Guest

Domyślnie

Jako że dyskusja tyczy się obiektywu który mnie ostatnio interesuje:

Canon EF 70-200mm f/4L USM

Mam jedno pytanie do użytkowników tego szkła, mianowicie czy jest znacząca różnica w jakości tego szkła sprowadzonego z USA, a kupionym w naszym kraju?

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cavasss Zobacz posta

Mam jedno pytanie do użytkowników tego szkła, mianowicie czy jest znacząca różnica w jakości tego szkła sprowadzonego z USA, a kupionym w naszym kraju?
    Następny już dzisiaj mit, odnośnie jakości tych samych obiektywów kupionych w różnych miejscach...

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cavasss Zobacz posta

Też jestem na tym samym etapie, tyle że ja zastanawiam się jaka szansa jest na to że trafię "gorszy" egzemplarz, wiem że to bardzo tendencyjne pytanie, ale jak wynika z waszych doświadczeń, czy pierwszy wzięty do ręki był OK, czy trzeba było kilka podpiąć w sklepie żeby wybrać "właśnie ten" bo przy sprowadzaniu ze stanów... sami wiecie jak jest :neutral:
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Kupilem 70-200 l 4.0 przez internen, nic nie sprawdzalem (mozna odeslac do 10-ciu dni) przypiolem i robie juz nim kilka lat , zawsze jestem zadowolony, jak cos nie tak to przewaznie z mojej winy.

Uprawnienia umieszczania postów