Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: DPP i kontrast

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W aparacie ich nie mógł ustawić bo 350-tka ich nie posiada .

Przyznam że tu już coś zamotałeś kompletnie. DPP odczytuje ustawienia aparatu Parameter itd. I nie ma to nic wspólnego z tym jak zapisujesz te zdjecia czy jpg czy raw. Jedyna rzecz to to że w Raw-ach możesz te wszystkie ustawienia zmienić w komputezre w jpg-u już nie.
    Pomieszało mi się trochę, bo nie bardzo wiedziałem o co chodzi z tymi Picture Style, po przejrzeniu instrukcji pomyślałem, że może to tzw. Programy motywów, ale skoro tego w 350D nie ma to już mi się wyjaśniło.
    Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    I drugie spostrzeżenie: Te fotki RAW z 350d które mam domyślnie ładują się do DPP na ustawieniach 0 (nie licząc sharpness, która zwykle wynosi 3). Więc mimo wszystko Twój przypadek wciąż wydaje mi się dziwny.
    Można oczywiście na siłę zakładać, że Canon inaczej przyporządkował konkretne ustawienia Processing Parameters z 350d do Picture Styles w DPP, ale dlaczego w takim razie widać to tylko u Ciebie (na razie jedyny taki znany mi przypadek)?
    Drobne wyjaśnienie - wszystkie zdjęcia robię w RAW. W DPP, gdy otworzę RAW, ustawianie w Picture Style nic nie zmienia (z wyjątkiem Monochrome), nie widzę żadnego związku między ustawieniami Processing Parameters z 350d i Picture Styles, może właśnie dlatego, że, jak napisałeś, w tym aparacie nie da się tego ustawić.
    Oczywiście to wszystko nie jest dla mnie problemem. Wywołałem kilka RAW i porównałem wyniki z DPP 2.2.0.1, wydaje mi się, że Contrast na 0 w DPP 2.2.0.1 daje takie same wyniki jak Contrast -1 w DPP 3.0.0.1 (oczywiście to bardzo subiektywne odczucie).
    Ostatnio edytowane przez slawek1972 ; 03-05-2007 o 11:46 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 7D, Canon 350D, różne obiektywy

Uprawnienia umieszczania postów