Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: "Tele" Sigma & Canon

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jotes25 - nie czytasz chyba uważnie.

Zdaje sobie sprawę, że tracę AF.
    No w przypadku tej stałki mam f/7.6 co w lecie, do 21:00 i przy 1/400, ISO800 mogę ciągnac jeszcze bo tak robiłem Sigmą 70-300mm.
    Kwestia że ostrze sam a nie AF, a przy TC mam 800 a nie 600mm.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja bym brał tylko stałkę. 400/5.6 L nie dość że ostra to do tego bardzo szybka.
    Sigma 100-300 z pewnością jest lepsza optycznie od 100-400L. Sigmę 80-400 i 50-500 bym sobie zdecydowanie odpuścił. Są za wolne jak dla mnie. Tylko nie wiem dlaczego niby są plastikowe? To bardzo ciężkie szkła.
    Mam 100-400L i na zwierzęta do lasu to nie jest optymalny sprzęt. TYLKO STAŁKI. Pamiętaj, że stałką robisz spokojnie zdjęcia od pełnej dziury.

Edit. Robienie przy 800mm na cropie i czas 1/400 to gwarancja poruszenia zdjęcia, do tego ISO 800 to już słabiutka jakość przy TC2.
    Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 02-05-2007 o 13:46
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No wlasnie, skłaniam się do tej stałki, ale wiesz gdzie ją za granicą kupic przez internet np. i w miarę tanio?
    Słyszałem, że jest bardzo szybka i bardzo ostra. A z kolei zgadzam sie z poprzednikiem, 100-300/4.0 jest lepsze od 100-400/5.6.
    Czyli 80-400 i 50-500 odradzasz zdecydowanie?

No dobrze, ale pamiętaj Marantz również że stałka jest stała. nie mam możliwości "oddalenia" sobie zwierzaka z 200mm na 100mm (w przypadku chociażby 100-300mm). Bo mam TYLKO 400mm, a co zrobić jak siedzę na ambonie, wyjdzie mi jeleń i 400mm pięknie będzie, ale przytnę mu poroże? To jest właśnie dla mnie ogromny problem, to że nie mam zooma tylko stałkę i to jeleń musiałby mi się ostawić do zdjęcia, a ja musiałbym czekać, a zoom ustawiam na 200mm zamiast 400mm i fotografuje. Stałka przycina poroże i zdaje się na łaskę zwierzaka że się oddali.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Bo mam TYLKO 400mm, a co zrobić jak siedzę na ambonie, wyjdzie mi jeleń i 400mm pięknie będzie, ale przytnę mu poroże? To jest właśnie dla mnie ogromny problem, to że nie mam zooma tylko stałkę i to jeleń musiałby mi się ostawić do zdjęcia, a ja musiałbym czekać, a zoom ustawiam na 200mm zamiast 400mm i fotografuje. Stałka przycina poroże i zdaje się na łaskę zwierzaka że się oddali.
    Wydaje mi się że zbyt mocno zajmujesz się teorią zamiast przejść się do lasu i popróbować...
    Zazwyczaj obiektywy sa za krótkie niż za długie, a nawet jakby zwierzak podszedł bliżej, to zawsze kiedyś sobie pójdzie...
    Wszyscy fotografowie zwierzaków robią stałkami i jakoś to problemem dla nich nie jest...

Odnośnie taniego kupowania przez internet - właśnie parę dni temu w B&H za 400/5.6 zapłaciłem ~1070$.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

przepraszam a gdzie jest do kupienia 100-400 za 4500
    bo za takie pieniądze to bym się zastanowił
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Możesz dać link do tego sklepu? I żadnego cła, podatków itd.? Gołe ~3100zł i koniec wydatków?
    OK, a jakby ten obiektyw spisywał się z TC 2x?
    Wiem o tym, że najczęściej są za krótkie, niżeli za długie, ale wiesz staram się mieć wszystkie za i przeciw
    Aczkolwiek 400mm to jest coś co już mi bardziej podchodzi Niżeli te marne 300mm z Sigmy. A jak z jakością na 400mm?

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    przepraszam a gdzie jest do kupienia 100-400 za 4500
    bo za takie pieniądze to bym się zastanowił
    Na allegro swojego czasu było za 4699zł od BEA. Teraz chodzą po 5200zł. Ale wiesz, cenę podaje, bo wątpię abym kupił to w Polsce

http://www.digitalrev.com/en/product...6&category_id=
    Jeśli płaciłbyś tylko za obiektyw i wysyłkę to masz 4600zł.
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 02-05-2007 o 14:19 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

przy kwotach tego rzędu - nie lubię allegro
    zaryzykować mogę ale kilkaset złotych a nie kilka tysięcy
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Możesz dać link do tego sklepu? I żadnego cła, podatków itd.? Gołe ~3100zł i koniec wydatków?
    www.bhphotovideo.com
    Tyle że ja go sobie sam przywiozę z US, z wysyłką do Polski to zdecydowanie nie jest koniec wydatków... Popytaj znajomych...

OK, a jakby ten obiektyw spisywał się z TC 2x?
    Wiem o tym, że najczęściej są za krótkie, niżeli za długie, ale wiesz staram się mieć wszystkie za i przeciw
    Aczkolwiek 400mm to jest coś co już mi bardziej podchodzi Niżeli te marne 300mm z Sigmy. A jak z jakością na 400mm?
    Pogooglaj - jest kupę informacji na jego temat. Ja będę mógł powiedzieć cokolwiek jak go poużywam...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...ughType=search

Super sprawa, 1100$ i po problemie Tylko jak widzisz, jakby szedł paczką to niestety ie jest koniec kosztów. A jak mam zapłacić więcej tudzież 100zł taniej niż w Polsce, to kupię go w Polsce ;(

Uważam, że brałbym go od ręki, bo samplach na pbase.om gdyby fakt, że na 1100$ się skończy

Jakby ktoś wiedział coś odnośnie cła z Hong Kongu tudzież UK to byłbym wdzięczny za informacje, bo nie chciałbym się wkopac w dodatkowe koszta

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Bebesky, znajomy mający sklep sprowadził ostatnio kilka 100-400L ze stanów. Nie wiem jaka jest ich cena, ale jak coś to PW.
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów