Cytat Zamieszczone przez pmc Zobacz posta
Ale jak mierzysz w szkła ponad półkę amatorską. To jednak się z c42 zgodzę.
PM
powiem Wam szczerze ze jak poczatkujaca i kompletnie zielona osoba pyta sie mnei ktory dslr wybrac wskazuje na Nikona hehe moze to przez to zeby miec potem swiety spokoj :> ale prawda jest taka ze Nikon powazniej traktuje polke amatroska i body z nizszej poleczki oprocz dobrej ergonomii, AF posiadaja naprawde dobra optyke... takiego kita 18-70 to sami chcielibysmy miec w zestawie z np 400d... ostatnio zaczyna mi sie zreszta podobac pare bajerow u naszej konkurencji, cholernie mi brakuej sposobu podgladu obrazka i wyswietlania "na pelny ekran" histogramu/przepalen... niedawno kupowalem swoje 30d i nawet przez chwile myslalem o 200d nikona. prawda jest taka ze nie mam portfela na zmiane systemu i wysprzedawanie sie sprzetu... Canon jest super ale nie przesadzajmy z tymi szumami itp. ja i tak nie robie powyzej 400 a jak jest slub na 800 to i tak trzeba odszumic... zreszta dzisiaj gotowe zdjecie zapisane do RAWa mozna tak piescic ze trudno potem poznac ktorym systemem bylo robione... uwazam ze trzeba zdrowo podejsc do sprawy i nie wpadac a jakis szowinizm systemowy bo moze za 5 lat wszyscy bedziemy siedziec na Hasseblandach :-))