Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: >>> 30D + kit czy D80 + 18-70 ??

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

dużo problemów (na oko) wynika ze statystyki, ci u których jest ok nie piszą o tym...

(ale mam spostrzeżenie będąc na forum N zauważyłem ze pisanie o wadach, niedogodnościach i usterkach jest swoistym tabu i jest bardzo niemile widziane /migawka w d70s, silne algorytmy redukcji szumów i wyostrzanie w puszcze itp. są negowane z zasady/ tutaj można przeczytać bez kompleksów o występowaniu wad jakoś userzy nie "wstydzą" się tego że 30D ma kiepski telewizor na którym trudno zobaczyć cokolwiek jak ostrość czy kolor, czasami FF/BF głównie z nie firmowymi szkłami itd itd )

Wybór aparatu to wybór sytemu a N moim zdaniem jest mocno nie pewny jeśli chodzi o Nikona FF (full frame) , za jakiś czas (pewnie 2-4) lata Puszka FF zbliży się do granicy 5000 co będzie ciosem ogromnym dla konkurencji która go nie będzie miała ...

Zresztą widać to doskonale po migracji do C i to nie w segmencie entry-level (400D, D50, D40) ani za bardzo semiprof/advanced amator (D80. 30D) tylko z tego ostatniego do semiprofi/profi (5D i więcej), świadczy to dobitnie o tym ze userzy N uznają system jako nierozwojowy dla tego segmentu.

Ale jeśli nie zamierzasz ewoluować to D80 ma lepsze szkła podstawowe i tu jest z reguły ukryta ta wstepna opinia o jakości .... (choć jeśli za te parę lat większość z na będzie mogła mieć FF (fullframe) i zapewniam ze jeśli N nie da takiej lub podobnej możliwości to będzie cienko z systemem N ...)
    to moje uwagi mam nadzieje ze nie skomplikowałem
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 02-05-2007 o 09:44

Uprawnienia umieszczania postów