Witajcie!
Proszę o sugestie na co się zdecydować. Wybieram między 30D z 18-55 a D80 także z kitem (18-70).
W tej chwili mogę sobie pozwolić tylko na puszkę z kitem, który będzie musiał wystarczyć do końca rokuC i N mogę mieć za identyczną cenę 4100 PLN
Byłem już 95% przekonany do D80 (miałem swojego czasu D70s) pomimo że na wszelakich forach wyczytałem o jego mydlanych jpg-ach i szumach na wysokim iso. Ale ostatnio wpadł mi w ręce D30 i .... almost in love
Ten aparat idealnie leży mi w dłoni, AF błyskawica (na oko szybszy niż w D80), świetna ergonomia (choć D80 też nie kiepska)...generalnie w moim odczuciu chyba lepsza pucha niż D80. Ale...
1. Zastanawiam się jak to jest z tą kalibracją 30D, ten temat na forum C pojawia się zdecydowanie za często, to przypadłość tylko 30D ? Brat ma 400D prawie 2 lata kilka szkiełek i nigdy nic takiego nie musiał robić...Nie chciałbym kupić nowego aparatu i tego samego dnia wysyłać go na Żytnią
2. Czy w Waszych puszkach LCD przy wyświetlaniu zdjęć też ma zielonkawo ? żółty odcień ?
Będę wdzięczny za pomoc przy wyborze