Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Nie bijcie... mały kompakt do torebki...

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie Nie bijcie... mały kompakt do torebki...

uhmmmmmmm.... dopadło mnie... raczej dopadła mnie... Moja Pani wyjaśniła mi dziś co sobie mogę zrobić z dslr'em w krótkich żołnierskich słowach, że foty cudo, ale ciężki, i do torebki się nie mieści... a kłopot jest jak mnie nie ma a ona kilka fot zrobić chce to trable, a jak jej upadnie i itp...

Poradźcie, widziałem ostatnio jakiś test w Chip Foto Video nie wiem co tam wygrało, Fuji, Sony lub HP. CZY KTOś TO MA? CZYTAł?

Żal mi potem będzie żony (bo fajna) jak foty z przyczyn sprzętowych będą do d...:

Poradźcie.

Potrzebuję: szybkiej reakcji, dobrej ostrości, niskich szumów, normalnej obsługi...

Wątek podobny był... ale odpowiedzi właściwie tylko na dslr... a to mam

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ile kasy masz na to?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b'Art Zobacz posta
    Fuji, Sony lub HP.
    z tych trzech to podejrzewam ze Fuji, pewno jakies 6500 czy cos podobnego, ale to sa hiperzoomy juz, wszystko zalezy jak duza torebke ma Twoja zona

nowe kompakty canona sa calkiem niezle, "torebkowe" ixusy z IS, jakies powershoty 570 z digic III i IS.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Do torebki ixus będzie chyba najlepszy..

Pozdr
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Osobiście polecam IXUS'a, do torebki idealny. Sam noszę Ixusa 40 w torbie do pracy, do dokumentacji sprawdza się idealnie.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tajest, tylko ixus. Ideowo słuszny :-D, zdjęcia rob niezłe. Sam mam starą 400tke. Polecilem kumplowi (do torebki ;-) )850IS i jest w niebo wzięty.
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak wyzej - IXUS 850IS. I ladny, i torebkowy, i ladne fotki robi, i stabilizacje ma wiec procent "udanych" zdjec wiekszy (szczegolnie domowo imprezowych jak i na wiekszym zoomie).

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Ile kasy masz na to?
    Nie chodzi o kasę, to ma byc prezent - sami rozumiecie...
    Ja zaś nie chcę się potem męczyć z wyostrzaniem, odzumianiem itp...

Generalnie chcę wydać od500 do 1500 PLN.

Dzięki za ditychczasowe notki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    z tych trzech to podejrzewam ze Fuji, pewno jakies 6500 czy cos podobnego, ale to sa hiperzoomy juz, wszystko zalezy jak duza torebke ma Twoja zona

nowe kompakty canona sa calkiem niezle, "torebkowe" ixusy z IS, jakies powershoty 570 z digic III i IS.
    Pazur - to torebka a nie plecak Z tego co pamiętam z tych testów to coś małego było - właśnie jakieś Ixusowate Coś takiego potrzebuję, Panasonic mi się podoba - ma 10 x zoom optyczny, ale nie wiem jak z szumami.

To ma być coś małego, czyli takie Fuji S5600 jest za duże, chciałem kupić Canona S3 ale też za duży.... Jeeeeery czy ONE wszystkie TAK mają?

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jak wyzej - IXUS 850IS. I ladny, i torebkowy, i ladne fotki robi, i stabilizacje ma wiec procent "udanych" zdjec wiekszy (szczegolnie domowo imprezowych jak i na wiekszym zoomie).
    No to popatrzę na tego ixusika... w testach jednak był niżej 2 lub 3 cie miejsce, ale ma WIZJER !!!! A to dla mnie WAŻNE!
    Ostatnio edytowane przez b'Art ; 04-05-2007 o 21:53 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Ten wizjer to sobie daruj... nie wiem, może w G7 jest lepszy, ale ten w IXUS'ie 850 IS (choć sam też polecam ten aparat) to żart - coś jak w jednorazówkach albo i gorzej (nawiasem - wyświetlacz jest za to znakomity).
    Jeśli większosć fotek będzie w ciemnych pomieszczeniach bez okien lub wieczorem, to poszukaj dobrze sampli w sieci i porównuj do innych, bo niestety ten DIGIC III ma tam takie nastawy, że odszumianie robi się wtedy agresywne i widoczne (wystarczy odrobinka więcej światła i już robi się super jak na tą klasę, ale jednak).
    Ostatnio edytowane przez APP ; 04-05-2007 o 23:19

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów