Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Przedłużenie gwarancji 350D na 3 lata - warto?

Coś już napisał Awatar Zaicev
    Miasto
    Warszawa

Question Przedłużenie gwarancji 350D na 3 lata - warto?

Przede wszystkim witam wszystkich na CB

Nurtuje mnie, czy oplaca sie przedluzac gwarancje na Canona 350D z 2 lat [teoretycznie, bo ten drugi rok realizuje juz sklep] na 3 lata? [kosztuje to 10% ceny aparatu, ale ze sprzet kupilem niedawno to i cena byla dobra].
    Czy [statystycznie] 350'tki to padliwe aparaty, czy przy normalnym uzytkowaniu, bez kapieli, upadkow, siadania na sprzecie, fotografowania seriami, wkladania karty zla strona i temu podobnych atrakcjach ma szanse dojechac do tych trzech lat zyw i zdrow? Jaki jest koszt wymiany migawki na Zytniej?

Pozdrawiam i do nastepnego postu

Domyślnie

Moja w czerwcu kończy 2 lata i nic jej nie jest.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A to można przedłużyć gwarancję na 350d? Pisałem specjalnie do Canon polska mniej więcej w listopadzie ubiegłego roku i stwierdzili, że nie ma takiej możliwości.
    Ślubna
    No i niestety N.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak mi powiedzieli w miejscu zakupu - euro rtv agd. Niby mam rok (od daty zakupu) na przedluzenie gwarancji do 3 lat i kosztuje to 10% paragonowej/fakturowej ceny aparatu. Przy koszcie wymiany migawki 600-650 10% z 2100 to wydaje sie byc niezla oferta, ale jesli nic ma nie pasc to nie ukrywam ze (przynajmniej dla mnie) 200 zeta piechota nie chodzi... (niemniej jednak 600 zlotych piechota nie chodzi _bardziej_ :P ).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja bralem odrazu z 3letnia gwarancja. Narazie jest OK - ale kto wie.

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

A to przedłużenie gwarancji to bezpośrednio w Canonie czy w RTV AGD ?

Coś już napisał

Domyślnie

Jestem prawie na 100% pewien, że nikomu ta gwarancja się nie przyda. Aparat to nie chińska zabawka i nie rozwala się tak łatwo. Poza tym gwarancja obejmuje np. zużycie się sprzętu więc nawet jeśli byś go zmoczył/źle obsługiwał/źle traktował to oni i tak tego nie uznają. Ja bym gwarancji w RTV AGD nigdy nie przedłużył.

Domyślnie

ja tez od razu bym wzial przedluzona jak bym mial plany wiazania sie z danym aparatem na ponad rok.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Canon EOS System Zobacz posta
    Jestem prawie na 100% pewien, że nikomu ta gwarancja się nie przyda.
    zycze Ci abys w tym przekonaniu mogl pozostac jak najdluzej
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 02-05-2007 o 18:45 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canon EOS System Zobacz posta
    Jestem prawie na 100% pewien, że nikomu ta gwarancja się nie przyda. Aparat to nie chińska zabawka i nie rozwala się tak łatwo. Poza tym gwarancja obejmuje np. zużycie się sprzętu więc nawet jeśli byś go zmoczył/źle obsługiwał/źle traktował to oni i tak tego nie uznają. Ja bym gwarancji w RTV AGD nigdy nie przedłużył.
    No ja mam 3 Year Repair & Accidental damage Cover plan (moze mi sie zamoczyc, spasc z mostu i rozwalic na drobne kawalki. Maja mi go naprawic, jak naprawa nie bedzie mozliwa to wymieniaja na nowy)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niestety zanim to dotrze do 4RP [czwartego swiata?] to zdaze sie juz przesiasc na EOSa 7D mkIII :P Jak na razie zastanawiam sie czy oplaca sie do tego doplacic zakladajac (szczesliwie) ze migawka mi (nie)umrze w ciagu tych 2/3 lat...

A sama opcja jest do pozazdroszczenia. Ile kosztuje taki bonus?
    3 EOSy 2 cyfry 1 analog | blog

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów