Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 385 z 393 PierwszyPierwszy ... 285335375383384385386387 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 841 do 3 850 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Domyślnie

no to juz grzech narzekac przy takich parametrach. Przeciez dodajac uszczelnienia, lepszy AF i wiecej klatek ubilo by toto za jednym zamachem 1d i 1ds.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Idealna puszka ślubna i studyjna.
    sample już widziałeś?
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    to 20D chyba zostaje w domu. ??:
    Ja tez sobie 20-ke chyba zostawie jako backup, szkoda go oddawac za bezcen a jezeli chodzi o jakosc zdjec to niewiele mozna mu zarzucic.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

ISO 50
    3200 $ :/ (a miało być około 2800 )
    3,9 fps - może być
    Reszta, jak prawda to całkiem przyzwoicie. Rewolucja ma być ponoć w 2009 roku
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No czyli zgodnie z przewidywaniami puszka 50D z inną matrycą. Dodatkowo w stosunku do 5D coś tam lekko poprawiony wizjer, 3,9fps i filmy.
    To jest ta puszka co podobno Sony i Nikon mają "posrać się w gacie"?
    Teraz tylko czekać na sample na wysokim ISO pozostało. Ale rewelacji nie ma żadnej.
    Przy tej cenie, to się posrają... Ze śmiechu Po 50D i tej zapowiedzi widać, że C poszedł za S w megapixele. Nie wiem, czy tzw. "targetowi" o to chodzi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Przy tej cenie, to się posrają... Ze śmiechu Po 50D i tej zapowiedzi widać, że C poszedł za S w megapixele. Nie wiem, czy tzw. "targetowi" o to chodzi.
    No cóż, Canon idzie konsekwentnie swoim torem. Puszka ta ni w ząb nie wpasowuje się w hierarchię Nikona, ma zarąbistą matrycę i kiepską resztę. No i filmy 1080p. Niech dadzą tylko szkła, które dadzą optycznie radę tej matrycy, bo jak na razie poza 85L chyba nie ma kandydatów

Nikon póki co ma 13 Mpx i kiepskie ISO 100, więc studyjni mogą pomarudzić.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 16-09-2008 o 19:51
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Przy tej cenie, to się posrają... Ze śmiechu
    Spoko Panie i Panowie :-D. W grudniu pierwszy cash back a początkiem nowego roku będzie już tysiąc $ mniej . Ceny lecą na łeb na szyję. Wiosną chyba następca następcy 5D.
    Tylko 85 1,2 da rade tej matrycy ? Cholera, jedno używalne szkło się mi ostanie .
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 16-09-2008 o 19:57
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

poprawili wszystko. iso, wizjer, szybkość. mpix jest więcej, niż trezba, ale to nie powód do narzekań:

RAW : Approx. 21.00 megapixels (5616 x 3744)
    sRAW1 : Approx. 10.00 megapixels (3861 x 2574)
    sRAW2 : Approx. 5.20 megapixels (2784 x 1856)

a 21 czasem się przyda.

zapewne poprawiona dynamika. 9 pkt AF + 6 wspomagających. swietny LCD. korekcja szkieł. dla mnie, do slubów - wymarzone narzędzie.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

No to skończyły się żarty zaczeła sie chłodna kalkulacja - myśle ze ilośc żródeł jest na tyle duża że powyższe informacje mozna przyjąc jako wiarygodne.

Aparat wyglada nieżle ale napewno nie mozna go nazwać przełomem i przyszłościa fotografii (tak jak reklamował go producent ). 5D mark II juz z nazwy pachnie odgrzewaniem (choć może to zbyt drastyczne określinie bo skoro jednak poprawiny jest AF do poziomu 40/50D dodana sprzątaczka podniesione ISO to jednak róznica w stosunku do poprzedniego modelu jest).
    Dla kogoś bez aparatu albo myślacego o porzuceniu cropa napewno bedzie to jeden z najbardziej łakomych kąsków na rynku jednak dla aktualnych posiadaczy 5D - nie wiem dla mnie osobiście chyba nie. Sprzedawnie teraz starej wersji za ~3000zł i dokładanie 5000zł do nowej jakoś mi sie nie kalkuluje biorąc pod uwage to co dostaje w zamian -ale to oczywiście mój punkt widzenia. Oczywiście poczekam na sample z nowej puchy ale patrząc na te ze starego 5D ... nie mam jakichś kompleksów jakościowych.

Myśle ze mając 5D warto poczekac na prawdziwe 3D z takimi bajerami jak kilka stron wyżej opisywal akustyk i spółka

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No i jak dali takie iso to znaczy że może być bardzo interesująco.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 385 z 393 PierwszyPierwszy ... 285335375383384385386387 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów