Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 362 z 393 PierwszyPierwszy ... 262312352360361362363364372 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 611 do 3 620 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony

Domyślnie

KuchateK a skad ten baner na calumecie znalazles ? bo fajnie by bylo moc sobie obejrzec ta puszeczke na zywo, jakies wiarygodne zrodlo ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukA Zobacz posta
    1/400s ? dolny lewy róg, rozciągnięte światła samochodowe ?
    A w dodatku f/11, przecież 35mm ma hiperfokalną przy f/1.4 ok 20 metrów więc w ogóle nie trzeba przymykać. Ten gość nie umie robić zdjęć
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 13-09-2008 o 19:56

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To chyba jeszcze prostsze. Przy zadanym ISO, dziurze i czasie zdjęcia muszą być jednakowo jasne/ciemne niezależnie od technologii. Najwyżej "pierdylionowe" ISO może być bezszumne, ale nie te parametry ekspozycji przy ISO 400.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    http://fakechuckwestfall.wordpress.c...ew-5d-mark-ii/

Cytuję "Bawiłem się 5D Mark II przez ostatni miesiąc, i muszę powiedzieć że Nikon i Sony zesr.....ją się w gacie"
    a wchodziliście w link o 24/1,4 L II ... gość pisze

"I finally got my production-quality copy of the new EF 24mm f/1.4L II USM lens today, and I’m disappointed. I can’t tell you how frustrated I am right now. Everytime we get a shipment of new gear from Japan, I have to pray that I get a good working copy to test."

jeszcze się okaże, że pierwsza wersja będzie lepsza
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    KuchateK a skad ten baner na calumecie znalazles ? bo fajnie by bylo moc sobie obejrzec ta puszeczke na zywo, jakies wiarygodne zrodlo ?
    Northlight-images.co.uk gdzies to wygrzebalo.
    http://northlight-images.co.uk/camer...5d2_3d_7d.html
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

KuchateK a tak już zupełnie na poważnie to nie lepiej zmienić system niż tak marudzić? Każda firma jakaś tam jest. Canon się na pewno radykalnie nie zmieni nie ma co trwać w systemie, który ma dla Ciebie same wady, a konkurencja daje Ci wszystko co chcesz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Kolega Cichy trafił ze swoją "fotoszopką" na Canon Rumors

Gratulacje

http://img230.imageshack.us/img230/9025/canon7dbmw5.jpg

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ciekawy artykuł Juzy dotyczący jego opinii o przyszłości rozwoju technologicznego w dslr. Na początku jest ciekawe stwierdzenie dotyczące 5dmk2, raczej nie na poziomie spekulacji

Juza już wcześniej na dpreview i swoim własnym forum pisał, że 5dmk2 będzie miał movie mode w pełnej rozdzielczości i stereo.

Raczej nie jest przypadkiem, że Juza który ma dostęp do informacji opublikował to teraz a nie tydzień temu.

http://www.juzaphoto.com/eng/article...hotography.htm
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ciekawy artykuł Juzy dotyczący jego opinii o przyszłości rozwoju technologicznego w dslr. Na początku jest ciekawe stwierdzenie dotyczące 5dmk2, raczej nie na poziomie spekulacji

Juza już wcześniej na dpreview i swoim własnym forum pisał, że 5dmk2 będzie miał movie mode w pełnej rozdzielczości i stereo.

Raczej nie jest przypadkiem, że Juza który ma dostęp do informacji opublikował to teraz a nie tydzień temu.

Tak na prawdę to ten artykuł jest o tym jak szybko może nastąpić koniec dslr . Szybciej niż nam się wydaje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta

Daaawno temu, gdy nie było jeszcze na rynku aparatów cyfrowych, na 1 kwietnia pojawiła się wiadomość o nowym aparacie dla zawodowców - była tam m.in. mowa o niemechanicznej migawce itp. - a którego pierwszą realizacją jest dzisiejszy Panasonic micro4/3.
    Jest rzeczą oczywistą, że obecna konstrukcja lustrzanek odejdzie do lamusa, podobnie jak odchodzą aparaty analogowe. Podobnie jest rzeczą oczywistą, że nastąpi unifikacja aparatu fotograficznego i kamery filmowej.
    Argumenty Juzy powtarzałem niedawno w prywatnych dyskusjach zupełnie niezależnie, i mam nadzieję móc za lat kilka robić zdjęcia takimi aparatami.

Strona 362 z 393 PierwszyPierwszy ... 262312352360361362363364372 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów