Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 361 z 393 PierwszyPierwszy ... 261311351359360361362363371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 601 do 3 610 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Wiesz, cały czas chodziło mi o FF (wątek jest o następcy 5D to wydawało mi sie logiczne, z resztą już jawnie napisałem to ze 2 posty wyzej), a dokładnie FF "dla mas", a 5D jak dla mnie to jeszcze nie jest dla mas - przynajmniej w PL. Ja chciałbym taki cyfrowy odpowiednik EOSa 300. Ale to raczej nie jest możliwe.
    Poczekaj jeszcze dwa-trzy lata i będziesz miał na co czekasz. Już dzisiaj w carrefour mają wystawione dslry do pomacania W pewnym sensie wracamy powoli do czasów analogowych - czasów w których 'klisza' jest w stanie wycisnąć wszystko z obiektywu i w których dslr to fajny aparat a nie święty graal zarezerwowany dla profesjonalistów, także cierpliwości

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak patrzę i patrzę na to zamaskowanie dolnej części aparatu na zajawce z księżycem i jednak nie będzie to wbudowana drukarka. Moim zdaniem nowy 5D będzie sprzedawany w kicie ze stołowym statywem typu "flexi pod" ..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Poczekaj jeszcze dwa-trzy lata i będziesz miał na co czekasz. Już dzisiaj w carrefour mają wystawione dslry do pomacania W pewnym sensie wracamy powoli do czasów analogowych - czasów w których 'klisza' jest w stanie wycisnąć wszystko z obiektywu i w których dslr to fajny aparat a nie święty graal zarezerwowany dla profesjonalistów, także cierpliwości
    dokladnie.
    Kilka lat temu byla rewolucja - canon wypuscil eosa 300d - pierwsza lustrzanke cyfrowa z wymienna optyka ponizej 1000$. Kwestia czasu jest kiedy wypusci pierwsze lustro z matryca ff ponizej tych 1000$
    350d+grip, tamron 28-75/2.8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    przecież sierpień będziemy mieli już za 11 miesięcy, nic straconego
    Nie kracz .

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (.....)
    PS
    W ramach zobowiązań na nowy tydzień, postanowiłem poczekać biernie na oficjalne dane nowej piątki
    Już to widzę .

Cytat Zamieszczone przez GrzesiekK Zobacz posta
    dokladnie.
    Kilka lat temu byla rewolucja - canon wypuscil eosa 300d - pierwsza lustrzanke cyfrowa z wymienna optyka ponizej 1000$. Kwestia czasu jest kiedy wypusci pierwsze lustro z matryca ff ponizej tych 1000$
    To zresztą byłby prawdziwy przełom na rynku. Pytanie czy pierwszy będzie Canon? I pytanie czy firmom się śpieszy do czegoś takiego. Czy jednak sytuacja kiedy FF pozostaje dla "elyt" nie jest wygodniejsza.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czy jednak sytuacja kiedy FF pozostaje dla "elyt" nie jest wygodniejsza.
    Eee tam, dla "elyt" pozostaną jasne szkła, pancerne obudowy, uszczelki i.... działający AF
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie :)

http://fakechuckwestfall.wordpress.c...ew-5d-mark-ii/

Cytuję "Bawiłem się 5D Mark II przez ostatni miesiąc, i muszę powiedzieć że Nikon i Sony zesr.....ją się w gacie"

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    http://fakechuckwestfall.wordpress.c...ew-5d-mark-ii/

Cytuję "Bawiłem się 5D Mark II przez ostatni miesiąc, i muszę powiedzieć że Nikon i Sony zesr.....ją się w gacie"
    A jakie trafne komentarze na tej stronie...

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

1/400s ? dolny lewy róg, rozciągnięte światła samochodowe ?
    DAS APARAT

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Calumet zapowiada nowa puszkę do pomacania we wszystkich swoich sklepach w sobotę, czwartego października.

Tutaj lista sklepów w różnych częściach świata: http://www.calumetphoto.com/locations

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Skąd ta złośliwość? Nie wszyscy tutaj zarabiają na zdjęciach, niektórzy robią to dla przyjemności.
    Ale widzisz... Ja "to" robie dla przyjemności. Skoro wydaje ciężko zarobione pieniądze na przyjemności to coś mi się za to należy więcej jak tylko "ładne zdjęcia" Ładne zdjęcia wychodzą cioci z kompaktu. Ja chce jeszcze mieć z tego przyjemność podczas fotografowania

Pro wystarczy dobry obrazek i trafiający AF. Patrząc na 5D vs D700 to nawet tylko ładny obrazek Puszki zwracają się im szybko, wiec nawet jak padnie bo plastikowa nie ma tragedii

Nie można tak Canona usprawiedliwiać, bo kolejne 300D z większą ilością megapikseli to nie jest wszystko czego oczekują od nich ludzie. Może 80% klientów 80% sklepów tak uważa Im zwykle chodzi o lans a tam proste duże cyfry przemawiają najbardziej. Ale są jeszcze Ci, którzy wiedza jak to działa i chcą coś więcej jak marketingowe puste słowa.

Co mi z tych ich megapikseli, jak nigdy nie zrobiłem i nie planuje zrobić większej foty jak a4. Na to mi 8 mpix z 20D wystarczy. Śmiem twierdzić, ze kupując 50D aby zastąpić 20D nie zobaczę różnicy na prawie wszystkich zdjęciach (mi tu z szumami proszę nie wyskakiwać ). Wiec po co mam wydać pieniądze jak nie na bajery i detale, skoro na zdjęciach różnica będzie niedostrzegalna podczas ich normalnego oglądania (nie powiększone 3x na monitorze)?

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    można przyjąć, że Canon ma "tylko" 80% klientów za idiotów
    Dla tych 20% są jedynki? IMHO jedynkowców tez maja za głupków w 20% patrząc na niektóre braki

Cytat Zamieszczone przez ukA Zobacz posta
    1/400s ? dolny lewy róg, rozciągnięte światła samochodowe ?
    Ta strona to parodia, tak samo jak i foty na niej
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 13-09-2008 o 17:54
    ...

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta

Ta strona to parodia, tak samo jak i foty na niej
    no chyba że to było TGW
    DAS APARAT

Strona 361 z 393 PierwszyPierwszy ... 261311351359360361362363371 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów