Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 347 z 393 PierwszyPierwszy ... 247297337345346347348349357 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 461 do 3 470 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Miejmy nadzieję - bo wystarczy, że znaczyłoby, że jest nowy - a wtedy już nie byłby ergonomiczny

Ten cytat z http://www.chassimages.com/accueil/S....xml?info=1267 można rozumieć tak: ponoć do 12 IX redakcje nie mogły publikować oficjalnych danych, a Canon przedłużył ten termin do 17 IX.
    Więc oni opublikowali te plotki, które zgadzają się z oficjalnymi danymi, których nie mogą publikować
    Czyżby dali sobie te dodatkowe 5 dni na wycięcie niektórych "zbędnych" funkcji ? Skoro konkurencja się zbytnio nie wysiliła to wolą nie marnować czasu .

Na poważnie to z tego by wynikały pewniki:
    Matryca FF 21 mpx
    Nowy dizajn (cokolwiek by to miało znaczyć)
    LV, Filmy,
    Nowe baterie --> nowy grip.
    No i cena 2600 EUR.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2008 o 20:20
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Mnie tylko jedno nie pasuje - ta liczba pixeli. Wiem, ze do nowego deesa wsadza kolo 30 ale dziwnym dla mnie byloby wlozenie takiej samej ilosci o puszki z nizszej polki, kiedy to jeszcze w oficjalnej sprzedazy jest top model z tymi samymi cyferkami.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Mnie tylko jedno nie pasuje - ta liczba pixeli. Wiem, ze do nowego deesa wsadza kolo 30 ale dziwnym dla mnie byloby wlozenie takiej samej ilosci o puszki z nizszej polki, kiedy to jeszcze w oficjalnej sprzedazy jest top model z tymi samymi cyferkami.
    deesa już olali. myślę, że 80% sprzedaży tego body przypada na pierwszy rok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A może rób tak jak ja; czytaj posty tylko tych, których znasz, cenisz ich wiedzę i interesują Cię ich przewidywania. Resztę zwyczajnie omijaj, jak powiedzmy reklamę podpasek. BTW, coś czerwonego Ci wyrosło
    Chyba będę musiał tak zacząć robić. Jak widać - niezdrowe to dla mnie - pryszczycy dostaję. A może tego czerwonego pryszcza uda się wycisnąć? ;-) BTW. Czy vBulletin ma możliwość odfiltrowania wiadomości po nickach?
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie dość, że tyle samo, to jeszcze pewnie ulepszone ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie jestem plynny w mowie Galow, ale dessin moze oznaczac nie tyle jakis wzor, co po prostu nowy projekt. de facto, zalatuje to marketingowym belkotem, z ktorego za grzyba nic konkretnego nie wynika
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    kolega Canion już w czerwcu ogłosił wszem i wobec i nie omieszkał tego wymienić w podpisie boldem, że Canon jest głupi i be i on w związku z tym kupuje najprzefajniejszego D700.
    Ja jestem neutralny bo z obozu Olka.
    Ale chcę tylko powiedzieć że w najnowszym numerze "Amateur Photographer" porównywali D700 z 5D.
    Oczywiście D700 wygrał, bo odkurzacz, bo lepsza ergonomia, bo się deszczu nie boi... ale w jednej kategorii 5D nie dał Nikonowi szans: IMAGE QUALITY.
    Tyle w temacie.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

^^^ w pewnych - i to zasadniczo wielu w internecie - przypadkach, realia nie mają najmniejszego znaczenia.

Canonrumors prezentuje na przemian informacje to o dwóch puszkach to o jednej. Wydaje się jednak, że sam gościu jest przekonany o dwóch puszkach, przy czym niekoniecznie obu na fotokinie.

Ja podtrzymuję moje założenia sprzed xxx stron. cztery nowe puchy FF do wiosny, dodanie segmentu odpowiadającego D700 i być może ujednolicenie serii 1. Pierwsze piwo wydaje się coraz mniej zagrożone Z drugim przyjdzie poczekać.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    nie dość, że tyle samo, to jeszcze pewnie ulepszone ;-)
    Wiesz - jednego, to sie nie boje - jakosci AF'a w polaczeniu z images quality :wink:
    Jedynki zawsze byly, sa i beda na samej gorze pod wzgledem jakosci. Nawet jesli wprowadza do nizszych modeli uszczelnienia, ta sama liczbe pixeli czy wspanialy AF - nigdy nie bedzie to to samo, co w jedynkach - i tu nie mam zludzen. Malo tego - smiem twierdzic, ze nawet jesli do nowego 5D dadza nowy AF, to i tak stary (1Ds Mark III ) bedzie lepszy od nizszego nastepcy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiesz - jednego, to sie nie boje - jakosci AF'a w polaczeniu z images quality :wink:
    Jedynki zawsze byly, sa i beda na samej gorze pod wzgledem jakosci. Nawet jesli wprowadza do nizszych modeli uszczelnienia, ta sama liczbe pixeli czy wspanialy AF - nigdy nie bedzie to to samo, co w jedynkach - i tu nie mam zludzen. Malo tego - smiem twierdzic, ze nawet jesli do nowego 5D dadza nowy AF, to i tak stary (1Ds Mark III ) bedzie lepszy od nizszego nastepcy.
    Myślę że po wpadce z Af-em Canon "pierdnie" z grubej rury i w jedynkach będą chcieli dać specjał. Co do innych aparatów to tu rewolucji bym się nie spodziewał. Ale po tym co dali w 40-tce jestem optymistą. Gorzej na pewno nie będzie, a to już jest nieźle.
    Jestem natomiast sceptyczny jeśli chodzi o uszczelnienia.

Co do złączenia linii jedynek.
    Tutaj może być różnie bo jednak co dwie to nie jedna (pisałem już o tym i nie chce się powtarzać). Powiem tak: jakbym był "księgowym" Canona głosowałbym za dwoma w podobnej konfiguracji jak to jest obecnie. Być może minimalnie bardziej je różnicując.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2008 o 22:46
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 347 z 393 PierwszyPierwszy ... 247297337345346347348349357 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów