Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 346 z 393 PierwszyPierwszy ... 246296336344345346347348356 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 451 do 3 460 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Nie wiem czy to Twoje ględzenie ma na celu ostudzenie Twojego podniecenia
    kolega Canion już w czerwcu ogłosił wszem i wobec i nie omieszkał tego wymienić w podpisie boldem, że Canon jest głupi i be i on w związku z tym kupuje najprzefajniejszego D700.

P.S> kolego hrabia_wader. Dostałeś już upomnienie za wulgaryzmy skierowane pod adresem innych od innego moda. To naprawdę najprostsza droga, żeby się tu więcej nie pojawić. Zwróć waćpan uwagę na kulturę wypowiedzi w stosunku do innych.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.chassimages.com/accueil/S....xml?info=1267

"Translation: French » English
    Canon EOS 5D-II : plus [...] A suivre...
    Canon EOS 5D-II: more than a few days!
    Canon keeps a total silence on its next reflex, placed under an embargo very firm. But at the same time, Canon excite curiosity with a "teasing" which shows the silhouette of her next baby, to maintain the buzz. Canon we do not wish, therefore, if we enter into his game and revealing before the legal time (!) Outline the next EOS-5.

The date of formal presentation of this device is known: Wednesday, September 17 at 8 o'clock in the morning. At this precise moment, you will see the identity card of the housing that will replace the current EOS-5.

Although secret, its characteristics are known. Here is a summary of rumours (hum. ..) circulating:

-- This new EOS 5D and replace it will cost roughly the same price: 2600 euros naked;
    -- It receives a sensor 24x36, like his predecessor, but exceeds the threshold of 21 million pixels;
    -- It has a new design, rejuvenated and a beautiful finish combining strength and light weight, thanks to a chassis magnesium alloy;
    -- It concentrates all the "new ideas" recently emerged among its competitors: the type referred direct Live View, but also said the rumour, a movie mode.

For the rest (cadence engine, dust ...), it is wise to wait for the official presentation to go into details. New ergonomic design, improved battery, fast processor Canon Digic IV… obviously does not deprive the new EOS 5 of its recent progress.

The date of disclosure is set for September 17, but it will likely wait until late October to see happen the first series aircraft.

To be continued ..."

Znaczy się poświadczyli swoim podpisem plotki....
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    po premierze 5dII to ciśnienie skoczy i wszyscy bedą narzekac. za to teraz jeszcze możemy ponarzekac na spokojnie.

nawet mogę napisac czemu. otóż bedzie w/g schematu: czemu tak niewiele (nowego) za tak wiele (kasy). scenariusz jest prosty. dołożenie kilku popierdółek (no może nie dla wszystkich LV jest popierdółka ale dla mnie tak) cena o 1500 USD w góre. i tyle bedziemy widzieli jesłi chodzi o zmiany w 5DII. resztę czyli przede wszystkim: zmieniony AF+ ISO 50+ flash synchro 1/250 lub lepiej, zobaczymy w wyższym modelu 7D czy jak on ma sie tam nazywac za kolejne 1500 USD na wiosnę przyszłego roku . czy taki scenariusz jest fajny i na to czekają userzy C ? nie wiem. natomiast już chyba można zakładac wątek pt: czy warto dołożyc 1000 USD do lv + zmiotki czy lepiej kupic stare 5D.

reasumując. jak wielu zauważyło .Spokojnie. nie wydarzy sie nic ponad to do czego Canona przyzwyczaił userów ostatnimi laty choc pewnie liczyliśmy że pod działaniami konkrencji trochę sie ugną i poszaleją z nowościami . tak wiec gasimy swiatło (coby księżyc lepiej było widac) i wracamy do focenia tym co tam każdy ma.

Dla mnie pokazanie przez Canona teasera, podczas, gdy inni pokazują nowe aparaty, może świadczyć o tym, że nasza ulubiona firma deczko przespała sprawę, uśpiona sukcesem 5D. A Nikon zaatakował bardzo mocno.
    Teraz pewno, jak napisałeś, naprędce zrobią 5D face lifting, dołożą odkurzacz i/albo LV i nową nazwę oraz cenę.
    Wtedy wielu "kropowców" będzie pewno miało okazję zaopatrzyć się w dotychczasową wersję 5D po bardziej przystępnej cenie.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    kolega Canion już w czerwcu ogłosił wszem i wobec i nie omieszkał tego wymienić w podpisie boldem, że Canon jest głupi i be i on w związku z tym kupuje najprzefajniejszego D700.
    Tylko dlaczego zawsze jest tak, że krowy które najwięcej muczą najmniej mleka dają?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (....) New ergonomic design,(....)
    Trochę się tego boję .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Trochę się tego boję .

To typowy frazes reklamowy, wypisywany przez różne firmy. To niemierzalne i często nic nie znaczy.
    Pozdrowka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    chodzi o specyfikację a nie niańczeniu rozdartych bachorów. Daj sobie na luz, walnij baranka o najbliższą ścianę i wróć ponarzekać, jak oficjalne dane zostaną przedstawione - napewno temat, w którym będziesz znów wylewał swe bezpodstawne żale będę omijał szerokim łukiem.
    A może rób tak jak ja; czytaj posty tylko tych, których znasz, cenisz ich wiedzę i interesują Cię ich przewidywania. Resztę zwyczajnie omijaj, jak powiedzmy reklamę podpasek. BTW, coś czerwonego Ci wyrosło
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Trochę się tego boję .
    może to "egronomic" to jest to coś, co zasłonili poniżej body. Na przykład zintegrowany wieszak, żeby można było body w szafie powiesić
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    To typowy frazes reklamowy, wypisywany przez różne firmy. To niemierzalne i często nic nie znaczy.
    Pozdrowka
    Miejmy nadzieję - bo wystarczy, że znaczyłoby, że jest nowy - a wtedy już nie byłby ergonomiczny

Ten cytat z http://www.chassimages.com/accueil/S....xml?info=1267 można rozumieć tak: ponoć do 12 IX redakcje nie mogły publikować oficjalnych danych, a Canon przedłużył ten termin do 17 IX.
    Więc oni opublikowali te plotki, które zgadzają się z oficjalnymi danymi, których nie mogą publikować
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    może to "egronomic" to jest to coś, co zasłonili poniżej body. Na przykład zintegrowany wieszak, żeby można było body w szafie powiesić
    Może magiczny przycisk który włacza zielony tryb, robi zdjęcie z opóźnieniem ok. 10s i od razu drukuje? ;-)

Strona 346 z 393 PierwszyPierwszy ... 246296336344345346347348356 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów