Wklej jeszcze tabelkę z kursami $ i EUR i będziesz mógł wyciągnąć poprawne wnioski. Chyba że znasz jakąś fabrykę Canona w Polsce (może w KlewkachZamieszczone przez maxpawel
) ?
Tak
Nie
Wklej jeszcze tabelkę z kursami $ i EUR i będziesz mógł wyciągnąć poprawne wnioski. Chyba że znasz jakąś fabrykę Canona w Polsce (może w KlewkachZamieszczone przez maxpawel
) ?
w kwestii kółka w nowym 5d to się zawiodłem trochę - nie wiem jak Wam, ale mnie się to cholerstwo co chwile przekręca, a szczególnie w body które wisi pod ręką... Może to cudo które ma się pokazać na wiosnę będzie pozbawione tego 'dobrodziejstwa' ....
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
No pewnie, ze cala masa zdjec jest zupelnie nie trafiona.
Tylko nikt sie tymi nietrafionymi nie chwali. Wyrzuca sie i probuje jeszcze raz.
A co moze inaczej jest? Ta cala afera z micro-adjustment to tylko taka szopka? A te historie z wiecznym kalibrowaniem to tylko idioci wypisuja? A przeciez miec FF/BF to fart, czesto po prostu chybia w te i wewte.
A nie chodzi tu tylko o Canona, konkurencja ma tak samo, bo taki jest limit tej technologii.
No dobra, To teraz wychodzi nam coś takiego :
Na tym podrobionym (przezemnie) obrazku widać w skali 1:1:1 trzy aparaty, nową 5D, 5D i 1D. Jak widać gripa takiego jak w 1D na bank nie będzie.
Ale żeby grip zmieścił się między czerwoną linią (góra wszystkich aparatów) a różową (teoretycznie możliwe zakończenie nowej 5D) to musi wyglądać jak ten wybryk na dole.
- Wydaje mi się, że to byłby klops, bo jeśli ktoś ma większe łapki to jak chwytałby coś takiego ? w 1D wyraźnie uchwyt jest dłuższy z miejscem na "szósty palec".![]()
-| Canon 5D | Canon 7D |
-| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |
Cena D700 też jedzie w dół. Niedługo się będzie wstyd z taką małą matryczką pokazać na mieście.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
no to zbyt piękne żeby było prawdziwe! szare połówki pójdą do szuflady...
znacznie ułatwiłoby fotografowanie.... kompakciarzom
matryczka; kolejne trudne słowo po 'rozkminić'
dobre obserwacje - ze ci sie chciało grzebać...
ale wnioski, jesli nie ma błędów logicznych, wydają sie być dobre
w ogóle na chłopski rozum w nastepcy 5d nie powinno byc zintegrowanego gripa - C. ma to chyba zarezerwowane dla puszek pro?
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Czy wam nie szkoda czasu na to? Ten wątek ciągnie się już od półtorej roku, a o nowym 5D jak nie było nic wiadomo tak nadal nikt nic nie wie poza forumowymi jasnowidzami
Idźcie porobić zdjęcia lepiej ;]