Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 341 z 393 PierwszyPierwszy ... 241291331339340341342343351391 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 401 do 3 410 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel
    Dzisiaj spokojnie można kupić za około 5. Jeżeli to nie jest dla Ciebie spadkiem, to co jest?
    Wklej jeszcze tabelkę z kursami $ i EUR i będziesz mógł wyciągnąć poprawne wnioski. Chyba że znasz jakąś fabrykę Canona w Polsce (może w Klewkach ) ?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w kwestii kółka w nowym 5d to się zawiodłem trochę - nie wiem jak Wam, ale mnie się to cholerstwo co chwile przekręca, a szczególnie w body które wisi pod ręką... Może to cudo które ma się pokazać na wiosnę będzie pozbawione tego 'dobrodziejstwa' ....
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    No popatrz... czyli cała masa zdjęć sprzed ery LV u Canona jest zupełnie nie trafiona? A może po prostu ludzie noszą tylko Canona na pasku a pstrykają konkurencją, która sobie radzi z jaznymi stałkami? :-)
    No pewnie, ze cala masa zdjec jest zupelnie nie trafiona.

Tylko nikt sie tymi nietrafionymi nie chwali. Wyrzuca sie i probuje jeszcze raz.

A co moze inaczej jest? Ta cala afera z micro-adjustment to tylko taka szopka? A te historie z wiecznym kalibrowaniem to tylko idioci wypisuja? A przeciez miec FF/BF to fart, czesto po prostu chybia w te i wewte.

A nie chodzi tu tylko o Canona, konkurencja ma tak samo, bo taki jest limit tej technologii.

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No dobra, To teraz wychodzi nam coś takiego :

Na tym podrobionym (przezemnie) obrazku widać w skali 1:1:1 trzy aparaty, nową 5D, 5D i 1D. Jak widać gripa takiego jak w 1D na bank nie będzie.

Ale żeby grip zmieścił się między czerwoną linią (góra wszystkich aparatów) a różową (teoretycznie możliwe zakończenie nowej 5D) to musi wyglądać jak ten wybryk na dole.

- Wydaje mi się, że to byłby klops, bo jeśli ktoś ma większe łapki to jak chwytałby coś takiego ? w 1D wyraźnie uchwyt jest dłuższy z miejscem na "szósty palec".
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta

Na tym podrobionym (przezemnie) obrazku widać w skali 1:1:1 trzy aparaty, nową 5D, 5D i 1D. Jak widać gripa takiego jak w 1D na bank nie będzie.

Ale żeby grip zmieścił się między czerwoną linią (góra wszystkich aparatów) a różową (teoretycznie możliwe zakończenie nowej 5D) to musi wyglądać jak ten wybryk na dole.

- Wydaje mi się, że to byłby klops, bo jeśli ktoś ma większe łapki to jak chwytałby coś takiego ? w 1D wyraźnie uchwyt jest dłuższy z miejscem na "szósty palec".
    Wymiękam . Normalnie "magicy" jesteście (bo więcej tu takich). Tyle śmiechu za całkowitą darmochę :-D. A miejsce na ten "szósty pazur" (palec) to body dla górali ;-). Świetnie .
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 10-09-2008 o 22:07
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Domyślnie

Na tym podrobionym (przezemnie) obrazku...
    slabo... lepiej by sie to we flashu prezentowalo
    ...a w ogole to spokojnie, nie agresywnie jak to mawia pewnia pani, jeszcze tylko pare dni i sie dowiemy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cena D700 też jedzie w dół. Niedługo się będzie wstyd z taką małą matryczką pokazać na mieście .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ciekawa plotka na canonrumors:

"I've been told that Canon has a new "miracle sensor" coming that has the ability to sense the proper ISO needed for several "zones" within a photo at once. IE, the bright sky will get ISO 50, while the shaded area under the brim of a person's hat may get ISO 400....all automatically to allow the entire image to be correctly exposed. Something similar to in-camera, one-frame only HDR results.

This tip was free...so take it for what you paid for it!"

moim zdaniem: nie teraz
    no to zbyt piękne żeby było prawdziwe! szare połówki pójdą do szuflady...
    znacznie ułatwiłoby fotografowanie.... kompakciarzom

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cena D700 też jedzie w dół. Niedługo się będzie wstyd z taką małą matryczką pokazać na mieście .
    matryczka; kolejne trudne słowo po 'rozkminić'

dobre obserwacje - ze ci sie chciało grzebać...
    ale wnioski, jesli nie ma błędów logicznych, wydają sie być dobre
    w ogóle na chłopski rozum w nastepcy 5d nie powinno byc zintegrowanego gripa - C. ma to chyba zarezerwowane dla puszek pro?
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Czy wam nie szkoda czasu na to? Ten wątek ciągnie się już od półtorej roku, a o nowym 5D jak nie było nic wiadomo tak nadal nikt nic nie wie poza forumowymi jasnowidzami

Idźcie porobić zdjęcia lepiej ;]

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    w kwestii kółka w nowym 5d to się zawiodłem trochę - nie wiem jak Wam, ale mnie się to cholerstwo co chwile przekręca, a szczególnie w body które wisi pod ręką... Może to cudo które ma się pokazać na wiosnę będzie pozbawione tego 'dobrodziejstwa' ....
    Mówisz o dużym kółku pod kciukiem? Przecież przełącznik do włączania aparatu jest trójpozycyjny i możesz zablokować kółko.

Strona 341 z 393 PierwszyPierwszy ... 241291331339340341342343351391 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów