To już wolałbym filmy HD niż LV. Choćby tak z ciekawości użyłbym, w przeciwieństwie do LV. Tylko szkopuł w tym, że to pierwsze bez drugiego i tak się nie obejdzie![]()
Tak
Nie
To już wolałbym filmy HD niż LV. Choćby tak z ciekawości użyłbym, w przeciwieństwie do LV. Tylko szkopuł w tym, że to pierwsze bez drugiego i tak się nie obejdzie![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Panowie i Panie :-)
Tak czuytam co piszecie jakie domysły i tak pomyślałęm ... jakie jaja maja ludize w Canonie :-)
Tyle krajów i w każdym kilka-nascie forów n temat canona 5D mk ii :-))
hihi
osobiscie obstawiam:
Canon 5D mk II 16mpx FF ISO 6400 (Hi 12800) 4 kl/s
FF 21-24mpx tylko jesli do "jedynki" ma trafic 30-40mpx
obiektywy:
24-70 IS 2.8 L
24 1.4 L
100-400 IS L
zastanawiam sie tez nad szkłem typu 200-500 *usupelnienie zoomów"
i szkłem - stałka typu 20mm 1,8 L
ups. sorki za byki - pisanie na ipaq`u w pociągu ;0
Ostatnio edytowane przez mgtan ; 10-09-2008 o 20:01
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Teraz mamy fale banera "moon" na stronie canona w wyniku którego podniecenie sięga zenitu, obyśmy się nie przejechali za bardzo na tym:P;P proponuje nie siać paniki i poczekać te kilka dni.Fakt coś będzie i na pewno nie na poziomie soniaczka![]()
CANON Laik
hehe, Canon sprawia, że ludzie rozwalają gówno na atomy. Ale co się dziwić, to chyba najbardziej po D200 wyczekiwana premiera w historii.
nota bene faktycznie wygląda, że logo jest wyżej. Ponad linią gdzie kończy się guma. Ale kółko tez jest
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=29265500
chyba nie, zdaje się, ze widać krawędź. Jednak podobnie jak napisy na szkle coś tam celowo wymazali. Kurna, ki pies?
zawsze to żonie powtarzałem....
eeee.... tam - mógłbyś filmować przez wizjer
lubie jak wklejacie te linki
czy zauważyliście że średnica obiektywu na obrazku z flasha i oryginalnym 5d jest znacznie rózna?
na flashowym wydaje sie że obiektyw ma dużą srednicę podchodząca prawie pod napis Canon na kiosku...![]()
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Tylko od 10 czerwca tego roku średnia cena wg. Skąpca spadła o ponad 500 zł czyli o 10%.
W ubiegłym roku kosztował ponad 8 tysięcy, i cenę tę trzymał przez kilka lat zaraz po spadku ceny nowości, która w 1998 przekraczała 10 tys.
Dzisiaj spokojnie można kupić za około 5. Jeżeli to nie jest dla Ciebie spadkiem, to co jest?
ciekawa plotka na canonrumors:
"I've been told that Canon has a new "miracle sensor" coming that has the ability to sense the proper ISO needed for several "zones" within a photo at once. IE, the bright sky will get ISO 50, while the shaded area under the brim of a person's hat may get ISO 400....all automatically to allow the entire image to be correctly exposed. Something similar to in-camera, one-frame only HDR results.
This tip was free...so take it for what you paid for it!"
moim zdaniem: nie teraz