Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    obrabiam właśnie slub, z którego sample wrzucałem do tekstu na fotopolis. ...ale jak przyszło do obrabiania plików - klnę na czym świat stoi. kolory, tonalność. ...
    Ja się dziwiłem dlaczego nie zrobiłeś dobrego WB dla skóry, ale z tej puszki się nie dało. Miałem dokładnie tą samą puszkę i podobne kłopoty. Z D3 takich kłopotem ze skórą nie miałem. Stawiam tezę, że ta puszka była cos nie teges. Nie mam pod ręką D700 by sprawdzić co jest grane.
    Aha - tonalność mi się podoba , kolor też może być, poza oddaniem skóry.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Zadziwiające jest jednak, ze mimo takiego bandingu nie ma ogólno forumowej rozpaczy i narzekań.
    bo wyłazi na testach zdjęć nocnych (i to robionych nieprawidłowo, przy czarnym niebie) przy ISO 6400 i podobnych czułościach. Okazuje się, że jednak ludzie aż tak wysokiego ISO tak bardzo nie potrzebują, albo robią zdjęcia nocne prawidłowo - gdy się coś tam na niebie rejestruje.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Brak nowych 28/1.4, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.4, 135/2?
    Na 50/1.2 to ja bym w ogóle nie liczył.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Lepszy system u matki, obok?
    bez komentarza
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-09-2008 o 14:37
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów