Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 324 z 393 PierwszyPierwszy ... 224274314322323324325326334374 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 231 do 3 240 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Mnie również satysfakcjonowałoby właśnie tyle (AF z 40-tki wystarczy w zupełności)
    ten Af jest dobry, ale nie doskonały. 5d to sprzęt powszechnie stosowany przez profesjonalistów, o czym Canon nie może nie wiedzieć. Dlatego musi oferować coś więcej dla osób, które nie oczekują że "wystarcza", tylko że zawsze trafia i jest na poziomie zbliżonym do konkurencji we wszystkich trybach działania".

A dlaczego 5dmk2 dla ślubniaków? Bo to model najczęściej przez nich stosowany i na tym polu traktowany - i słusznie - jako absolutny momument, symbol i świętość. Jeszcze raz za notrlight-images.co.uk

1 Wedding / Family / Interior Photographers.
    [...]
    The 5D replacement is a very targeted countermeasure aimed at the D700 and inspirational D3 sales. Canon have gone for MP, low ISO, lots of pro features and some additional 'whistle and bells' here to retain and attract the market. [No, surely no MLU button - KC ;-) ]
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu

Domyślnie

Oby tak było 21Mpx + 19Af i na polskie cos kolo 8 - 9 kzł, biore :-)

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Bywalec Awatar drJolo
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Raz, ze A900 i D700 to kompletnie inne puszki, D700 ma tylko 12MP za to wszystkie parametry pro body, A900 ma wysokiej rodzielczosci sensor, za to puszka slabsza niz nowy Canon. Poza tym uwierz mi, Canon zaklada (slusznie), ze ich 21M sensor w polaczeniu z Digic IV bije jakoscia A900. Rowniez zaklada, znowu slusznie, ze ich super sensor jest wiecej wart niz puszkowe pro-features z D700. To dosyc logicznie kladzie nowa puszke w okolicach $2799-$2999, czy chcesz czy nie.(...)
    Wątek jasnowidzów. Tylko niektórzy jeszcze wciąż są w trybie przypuszczającym, a niektórzy już święcie wierzą w to co wymyślili
    jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Prawdziwy MkII ?

Ostatnio edytowane przez Cichy ; 08-09-2008 o 15:47
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Witam!
    McGyver - dla mnie rozpiętość tonalna nie wiele mówi .... Crop mnie meczy poprzez zmiane ogniskowych , dlatego często robię zdjęcia tez analogiem.
    Na slajdach czy na negatywach ? Dla mnie, jako nazwijmy to "pejzażysty", rozpiętość tonalna stanowi wartość wręcz podstawową, nie zawsze da się zastosować mocną szarą połówkę. Często, właśnie dlatego, decyduje się zrezygnować z cyfrowych zdjęć i wyciągam EOS-a 33, nabitego którymś z ulubionych negatywów.
    Nowe 5D MkII będzie dla mnie aparatem docelowym, o ile ten AF będzie działał dobrze. Właśnie ze względu na skupienie punktów AF wolałbym te 19 krzyżowych z Ds (rozłożenie), nawet jak miałbym zapłacić 2 - 3 tysiące więcej czyli ok. 10 tys. Raz na kilka lat warto tyle wydać o ile ktoś ma na to budżet. Przynajmniej tak mi sie wydaje ;-).
    Ja bym wolał jednak niższą cenę (ew. dwie puszki, z tą samą matrycą). Jestem gadżeciarzem i kolekcjonerem sprzętu i dobrze wiem że po 2 - 3 latach i tak zachce mi się nowszego aparatu.
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ten Af jest dobry, ale nie doskonały. %d to sprzęt powszechnie stosowany przez profesjonalistów, o czym Canon nie może nie wiedzieć. Dlatego musi oferować coś więcej dla osób, które nie oczekują że "wystarcza", tylko że zawsze trafia i jest na poziomie zbliżonym do konkurencji we wszystkich trybach działania".
    AF 40-tki to nie AF 1D, wiadomo. Jeśli nowa 5-tka miałaby kosztować 75-80 % ceny Marka, różniąc się od 50D jedynie matrycą i jakimiś drobiazgami to istotnie nie miałoby to sensu. Dlatego wersja (pobożne życzenie ?)z dwiema puszkami z tą samą matrycą podoba mi się najbardziej.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Jestem gadżeciarzem i kolekcjonerem sprzętu i dobrze wiem że po 2 - 3 latach i tak zachce mi się nowszego aparatu.
    kolekcjoner? toz Ty zwyklym onanista jestes
    co do nowej 5 to proponuje kupic od Nikona model D700 przekleic etykietki nikt sie nie pozna.. w Volswagenie tak robia i maja dziesiatki modeli

BTW dlaczego nie rzucales mi sie pod kola jak byles w karkonoszach ?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Prawdziwy MkII ?

jeśli to nie fake, to widzę II na obiektywie i to chyba na 35/1.4. ALe wydaje mi się, że jeśłi ją wypuszczą to chropowata będzie, nie gładka.
    Ostatnio edytowane przez espe ; 08-09-2008 o 17:04

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    kolekcjoner? toz Ty zwyklym onanista jestes
    No tak źle to ze mną nie jest, nie mam kolekcji tablic testowych i nie wszystkie moje szkła mają oznaczenia L :-P A puszka jest jak samochód, co jakiś czas chce się nowej... i już
    BTW dlaczego nie rzucales mi sie pod kola jak byles w karkonoszach ?
    A kto by tym chciał wpaść pod takie mało wyjściowe auto [Koniec OT]
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Wprawdzie na tej stronie księżyc zatrzymał się na fazie z przed tygodnia, to jednak na miniaturce widać coś podobnego do tego, co zaprezentował Cichy:

A tu jeszcze jedna ciekawostka :wink:
    http://fotoblogia.pl/2008/08/06/canon-7d-36-sierpnia/
    Sprawdziłem i faktycznie jest u nich w pozycjach, jednak na zdjęciu mają 5D.
    Ostatnio edytowane przez grztus ; 08-09-2008 o 17:01

Zablokowany

Domyślnie

Mozliwe jedynie, ze cena bedzie w tych granicach - 8k.

Strona 324 z 393 PierwszyPierwszy ... 224274314322323324325326334374 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów