Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 307 z 393 PierwszyPierwszy ... 207257297305306307308309317357 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 061 do 3 070 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    O co ci chodzi? Bo chyba nie o dostępność M80
    :-)

Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    po kopulce sadzac albo jakis celownik 100/90, albo zwyczajowe 95/75 i mniejszy korpus, kto wie czy nie w wymiarze 50D (przy zalozeniu, ze to ma byc FF).

Rebel FF?
    - wysokość "kopułki" wskazuje, że to klasyczny pryzmat
    - brak jakiegokolwiek wyprofilowania uchwytu - sądząc po rozkładzie światła na boku aparatu - to też może być jakaś wskazówka... czyli raczej "new budget FF" (niestety - spodziewałem się w pierwszej kolejności tej lepszej wersji następcy)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Że ne parl pa chyba wiesz...

Kiosk z dpreview wygląda na inny, z lampą czyli 7D - Adam Trzcionka, Roger, i reszta weselnej bandy: powodzenia! Może w październiku, może na PMA, nie..., na pewno na Photokinie...

No dobra napiszę to: ten kiosk mi się bardzo, bardzo podoba
    Teraz zobaczymy czy wizjer ziarnisty czy nadal glaca bez GO

Domyślnie

czy to:
    http://www.dpreview.com/news/0809/08...thingcanon.asp
    jest ktoras ze znanych puszek, bo wydaje mi sie ze to cos nowego?

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Jezeli ta nowa puszka bedzie nazwana 7D to mysle, ze mozemy sie spodziewac aparatu mniejszego od 5D z gorsza ergonomia i na starcie cena wieksza od obecnej 5D.Po kilku miesiacach cena sie zrowna z obecna. W zamian dostaniemy wiecej pikseli i bajery jak live view, czyszczenie matrycy itd. Pewnie tez beda zapewniali ze autofocus jest lepszy. Generalnie tak jak "prawdziwym" nastepca 10D (dla wielu osob) byl dopiero 5D, tak nie spodziwam sie rewolucji po czyms co bedzie nazywalo sie 7D, czyli logicznie rzecz biorac bedzie pozycjonowane nizej niz 5D.

No dobrze rewolucja pod jakimis tam wzgledami moze byc, ale nie sadze by to byla puszka na ktora czeka wiekszosc ludzi z tego forum. Obserwojac canona od kilkunastu lat mysle ze nastepca 5D moze byc tylko 5DmkII lub 3D i ja na taki aparat czekam.
    Oby sie sprawdzily ploty i canon dal obie te puszki.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redrash Zobacz posta
    Pewnie tez beda zapewniali ze autofocus jest lepszy.
    Przecież Tamron pisał, że zakupy na wiosnę...

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

1-dno cyfrowa pucha z kukułą ? Jee tam
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    To bardzo dobre pytanie jest... Kolega Cichy wie, ale ma NDA
    Ja tez wiem, i to nawet całkiem sporo, ale nie powiem bo nie mogę ;-).
    Mogę zdradzić że puszki będą co najmniej trzy w przeciągu najbliższego roku.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redrash Zobacz posta
    No dobrze rewolucja pod jakimis tam wzgledami moze byc, ale nie sadze by to byla puszka na ktora czeka wiekszosc ludzi z tego forum.
    no dobrze, ale na co czeka większość ludzi z tego forum? na korpus klasy d3, z absolutnienieszumiącą matrycą 15 mpix, bajerami, filmikami, odchylanym LCD.. do tego najlepiej za 1300$? bądźmy realistami, albo kupujmy nikona.

jesli spełnią się zapowiedzi i pojawi się większa matryca wykonana w lepszej technologii, dadzą lepszy AF, ot - choćby jak w 40d, trzepaczkę, ********y LCD, 14 bit, i microadjustment, to ja dostanę wszystko, czego mi brakowało w starym 5d. i dla mnie będzie to niemała rewolucja. sam sobie wyreguluje szkła, precyzyjnie sprawdzę na LCD czy moje f/1.2 jest tam gdzie ma być (a dzięki lepszemu AF powinno być), wyciągne więcej w obrazku z 15 mpix i 14 bit. zaś to co pokazuje 5d na wysokich iso, plus powiedzmy działka lepiej, to dla mnie aż zapas, a jade równo co sobotę w przedziale 1600-3200 i jestem bardzo zadowolony. kwestia otwarta to auto iso - świetna rzecz, której uzywałem przy testowaniu d700 i to jest fktycznie bardzo praktyczne udogodnienie, ktorego brak może mi podnieść lekko ciśnienie, ale bez którego wyżyję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    To bardzo dobre pytanie jest... Kolega Cichy wie, ale ma NDA
    Oj, żadna tam tajemnica, po prostu facet, który mi kiedyś mówił o tym, że hurtownie dostały ofertę na D3 z pełną klatką a ja się z nim kłóciłem, że Nikon nie wypuści aparatu FF, teraz znowu szepnął mi to i tamto.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 307 z 393 PierwszyPierwszy ... 207257297305306307308309317357 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów