Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    To zależy od ceny D3x.
    wydaje mi się, że to najbardziej zależy od cen A900 i 5dMk2 bo D3x musi się wpasować cenowo również w segmenty Nikona. Jeśli te dwie puszki będą niskie lub bardzo niskie, to Nikon ma problem imho. Właśnie o to chodzi, kto dyktuje warunki rynku i jeśli - powtarzam "jeśli" - Soniacz i 5dmk2 jako modele z niższej półki będą oferowały pro body i jakość obrazka na poziomie D3x ale za połowę ceny, to Nikon przestanie te warunki dyktować i wróci stare.

Co do MK4 - to tez nie znamy parametrów (MPx i fps) więc ciężko wróżyć z kapelusza.
    oczywiście, ale podobnie jest z D3x. Ten kapelusz od Ds4 czy jak go tam zwał ma kilka elementów pasujących do układanki. Przecieki, parametry 50D, nowe fabryki, nagła zmiana strategii C. Pożyjemy, zobaczymy. Obym nie miał racji.

EDIT:
    jeśli ta cena jest prawdziwa, to kurna będą imho mieli cięzko
    http://www.muller-photo-service.fr/b...-1922-1_3.html
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    (....)
    EDIT:
    jeśli ta cena jest prawdziwa, to kurna będą imho mieli cięzko
    http://www.muller-photo-service.fr/b...-1922-1_3.html
    Wszystko to ciągle przypuszczenia ale jedyny konkurent (póki co) kosztuje 8k$ więc ta cena może mieć sens. Sony (jeśli ta specyfikacja jest prawdziwa) to jednak nie ten segment. Canon może z nową piątką (albo z dwoma) bardziej namieszać ze względu na to, że to Canon z całym dobrodziejstwem inwentarza . Wiem jak to brzmi ale nie chce być inaczej. To jednak zupełnie inne systemy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-09-2008 o 20:19
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów