Przestańcie krakać o tym 35L bo jeszcze wykraczecie.Są bardziej potrzebne premiery. Dodatkowo nie po to kupiłem 35L miesiąc temu żeby Canon wyskoczył z MKII
![]()
Tak
Nie
Przestańcie krakać o tym 35L bo jeszcze wykraczecie.Są bardziej potrzebne premiery. Dodatkowo nie po to kupiłem 35L miesiąc temu żeby Canon wyskoczył z MKII
![]()
Pisałem do nich w sprawie 35L bo wybieram się za w październiku do USA i chciałem odebrać osobiście w ich "Super Store" w NYC. Napisali, że może być jako backorder - trzeba zamówić i wyślą na podany adres.
A ja sobie tak zamarzyłem, że to będzie jeden z moich pierwszych nabytków w US![]()
Trzeba szybko brac, bo zostal sie tylko jeden:
http://www.beachaudio.com/Canon/2512a002-p-145219.html
no i przede wszystkim zmniejszenie winietowania. Ja byłem w szoku po zobaczeniu zdjęć z tego szkła, a wy nawet nie wspominacie o tej wadze. Nie rozumiem. To szkło jest ewidentnie do poprawki.
moment. Po szkłach AI-S były szkła AF i poza 50/1.2 wszystko z tego co wymieniłeś ma AF, typu śrubokręt. Część z nich ma IF i ostrzy baardzo szybko. Np 85/1.4 z D200 nastawia szybciej niz canona USM 85/1.2 z 5D.
Byc może masz na myśli kolekcję tych szkieł w jasnościach 1,4 czy 2,0 ale tego w tekście nie doprecyzowałeś. Zresztą nawet i niektóre z tych szkieł są w wersji AF 1,4 i 2,0. (28/1.4, 35/2.0, 50/1.4, 135/2,0)
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
A kurcze na Optycznych.pl test 35 L wyszedł sobie taki hmm... ambiwalentny. Szczerze powiedziawszy po szkle zaliczanym do "świetej trójcy" spodziewalem się samych ochów i achów a tu i winieta i średnio ostro na brzegach. Nic to przecież mieli walnięty egzemplarz![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..