Tak
Nie
Ja myslę, że to nie jest kwestia wyprzedaży ostatnich sztuk. Bo nie tylko tego obiektywu brakuje - dość często zaglądam na ich strony (B&H) i śledzę stan szkieł Canona. Od dłuższego czasu brakuje 50/1,4 , 28/1,8 , 35/2 , 400/5,6 , 300/4 IS (ostatnio jest) , oczywiście wspomnianych 24L i 35L tez nie ma, nawet ostatnio z zoomami cieńko - np 70-200/2,8 też często jest 'out of stock'
Czyżby nieprzewidziany sukces ostatnich akcji 'cashback' spowodował że wymiotło co lepsze szkła z magazynów?
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
Pisałem do nich w sprawie 35L bo wybieram się za w październiku do USA i chciałem odebrać osobiście w ich "Super Store" w NYC. Napisali, że może być jako backorder - trzeba zamówić i wyślą na podany adres.
A ja sobie tak zamarzyłem, że to będzie jeden z moich pierwszych nabytków w US![]()
Trzeba szybko brac, bo zostal sie tylko jeden:
http://www.beachaudio.com/Canon/2512a002-p-145219.html
no i przede wszystkim zmniejszenie winietowania. Ja byłem w szoku po zobaczeniu zdjęć z tego szkła, a wy nawet nie wspominacie o tej wadze. Nie rozumiem. To szkło jest ewidentnie do poprawki.
moment. Po szkłach AI-S były szkła AF i poza 50/1.2 wszystko z tego co wymieniłeś ma AF, typu śrubokręt. Część z nich ma IF i ostrzy baardzo szybko. Np 85/1.4 z D200 nastawia szybciej niz canona USM 85/1.2 z 5D.
Byc może masz na myśli kolekcję tych szkieł w jasnościach 1,4 czy 2,0 ale tego w tekście nie doprecyzowałeś. Zresztą nawet i niektóre z tych szkieł są w wersji AF 1,4 i 2,0. (28/1.4, 35/2.0, 50/1.4, 135/2,0)
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...