Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 273 z 393 PierwszyPierwszy ... 173223263271272273274275283323373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 721 do 2 730 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Ale po co EVF skoro można pstrykać na zombie?
    Z dobrym body typu 1D z przyspawanym gripem, dobrym slojem i z lampka, propozycja pstrykania na zombie odnosi sie chyba tylko do olimpijskich ciezarowcow. :cool:

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Z dobrym body typu 1D z przyspawanym gripem, dobrym slojem i z lampka, propozycja pstrykania na zombie odnosi sie chyba tylko do olimpijskich ciezarowcow. :cool:
    ...w dodatku z niezłym refleksem i umiejętnością przewidywania wypadków.

W takim 1DIII zrobienie zdjęcia na zombie graniczy z cudem albo jest dziełem zwykłego przypadku. Shutter lag jest taki, że wystarczy na zmianę kompozycji kadru na zupełnie inną. Czyli bajer jest raczej mało przydatny.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    a może poszli dalej i kolor body zmienia się w C.fn....

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    "Kiepski AF 5D" to jest klasyczna bzdura, która powstała na forach takich jak CB. AF tego aparatu jest lepszy niż w 30D, ale że gorszy i mniej rozbudowany niż w 1D czy D200 to przyczepiono mu nalepkę "kiepski".
    Kiepski to on jest biorąc pod uwagę oczekiwania niektórych np. fotografów ślubnych na dorobku, którzy by chcieli dorobić się używając taniego body do zdjęć w ciemnych kościołach i mieć 100% trafionych zdjęć bo przecież powtórzyć się nie da.
    o to, to, to, to... zgadzam sie w całej rozciągłości
    a tak poza tym to u mnie też jest kiepski - praktycznie nie da sie 'zrobić' ślubu :sarkazm:

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Zadowolenie żony to kluczowa sprawa Mnie się ostatnio udało zdobyć nieco zaufania po wydaniu prawie 4k na 24L - żonka widzi zdecydowanie różnicę i chyba nie będzie obiekcji, żeby za rozsądną cenę kupić nowe FF (lub DsII jak C da ciała znowu.. )
    dygresja:
    dziś miałem małą dyskusję ze znajomym na temat potrzeb sprzętowych oraz cen w US&A
    zrezygnowałem z lampy 580exII - zona stwierdziła że to bez sensu... bo za mała róznica w cenie w porównaniu z pl

potem opowiedziałem jej fragment rozmowy z tymże znajomym na temat szkieł - stałek 50mm i 35mm
    obecnie posiadam 50 1.4 i strasznie jej sie podoba jak robie zdjęcia synkowi - zaczęliśmy rozmawiać na temat stałki 35mm;
    dokładnie opisałem róznice między 35mm 2.0 i 1.4 i 'czym to sie je' - żona lubi słuchać bo sie uczy i czasem coś pstryka a jak wiecej wie to lepiej jej idzie pstrykanie

po chwili dyskusji i pytaniach o cene 35 1.4 (czy to kwota w usd czy w pln ) usłyszałem.... " przydałby sie taki na święta do domu co nie?"

dobrze że kieliszek z winem odstawiłem właśnie na barek bo chyba miałbym sprzątanie
    chyba będę musiał ją zadowolić ... i kupić
    jak juz wyjdzie nastepca 5d to trzeba sie mu przyglądnać, przeczekac 8-12 miesięcy az onaniści się wystrzelają i zastanowić się nad zmianą... tyle w temacie
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie 24-70 l is

Jak myślicie, będzie w tym roku?
    jarek

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

A mial byc?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

podobnie jak 5d mark II plotki byly, ze mial.
    jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -jaro- Zobacz posta
    podobnie jak 5d mark II plotki byly, ze mial.
    Ostanie mówią o 180m/3.5L IS

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Photokina już niedługo
    Pozdrawiam,
    Michał

Domyślnie

Tak sobie przegladam ceny 5D na allegro a tu na jednej aukcji jest 5D mkII na zdjęciu :wink:
    350D | 30D | 30D | 5D mkII
    Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabel03 Zobacz posta
    Tak sobie przegladam ceny 5D na allegro a tu na jednej aukcji jest 5D mkII na zdjęciu :wink:
    ten montaz juz widzielismy ze 2 lata temu
    www albo tez flickr

Strona 273 z 393 PierwszyPierwszy ... 173223263271272273274275283323373 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów