Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Kolejnym podejsciem moze byc np strefowe dobieranie czulosci a nie indywidualnie dla kazdego pixela. Np matryca podzielona na 16 stref, dzialaloby to w miare szybko a do analizy sceny zamiast danych z matrycy wykorzystac czujniki do pomiaru swiatla/ekspozycji - tam juz jet 35 stref pomiarowych. wystarczy to wszystko polaczyc u sterowac.
    to mnie sie jeszcze jeden pomysl podoba
    ekran dotykowy i na tym ekraniku sobie rysuje gdzie ma byc filtr polowkowy.
    ale niekoniecznie jeden i niekoniecznie tylko neutralny (choc, de facto, jakby nie spartolic modelu kolorow, to to by moglo byc prawdziwie neutralne pol - a to robi wielka roznica). przepiekne rozwiazanie w swojej wygodzie i prostocie.

niestety, pomysl jest z gatunku uzytkowych a nie pieknie-pikselowych czy super-szybko-autofocusowych. tak ze odlozmy rozwiazanie na polke i wrocmy do niego moze za 50 lat jak w kolejnej inkarnacji xxD, wowczas juz xxxD (tak z 550D) Canon zdecyduje sie na kolejna epsilonowa zmiane i padnie akurat na taki fjuczer
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie sądzę.
    nie, nie, Janusz. masz tu racje, ale ja tez mam.

ja napisalem "sensowne" i ta specyfikacja z mojego punktu widzenia jest sensowna.

a to o czym Ty piszesz podpada pod przymiotnik "realne". i ja sie z Toba w 99% zgadzam - to nie jest realne

ale w totolotka tez czasem ludzie trafiaja, choc tam jest duzo mniej niz 1% 8)
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 28-08-2008 o 10:37 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów