Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
habakuk, ocknij sie, nawet czytajac to forum jest masa ludzi ktorzy wypinaja sie juz na canona. udowadniano w innym watku ze 14-24 nikona jest lepszy na 14mm jak stalka canona 14mm, widzialem sample - o wiele lepsze rogi. Nie jestem fanem nikona, ale golym okiem widac ze ma wiecej do zaoferowania teraz niz Canon z kolejna bezplciowa puszka w stylu 50D ktora absolutnie nie wnosi nic a nic

ale gdzie ci przesiadkowicze? jestem zawodowym fotografem, masa moich znajomych to zawodowi fotografowie. maja kasę, mają priorytety a przesiadło się 2 (slownie: dwóch). mam też masę znajomych fotografujących amatorów, z czego bardzo wielu zaraziłem 5d - i nie przesiadł sie nikt (słownie: zero), choć wileu o tym myślało i myśli. sam rozważałem dokupienie d3. nadal rozważam. pewnie jak ja rozważa ten ruch masa osób. ale to wszystko na zasadzie głośnego myslenia i narzekania na forach,a nie masowego exodusu, co wielu tutaj inputuje. cierpliwości.

pojawienie się 50d z matrycą 15 mpix może być dobrą wróżbą dla nowego FFa. coś nie wierzę, żeby canon wpakował w cropa 1.6 15 mpix, dał tak wysokie natywne ISO i nie był w stanie tego kontrolować. lepsza technologia matryc? lepszy soft? jeśli 15 mpix na cropie może być przyzwoite, a wierze, że będzie, jakie może być 15-16 a nawet 20 mpix na FF?