Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    prawda bolesna jest taka ze teraz wiecej ludzi ma nikony niz canony. osberwujac turystow, fotografow na ulicy itp - wszyscy maja nikony <szok> , oczywiscie obserwacji dokonałem w szkocji oraz w podrozy poslubnej w grecji - ta samo, raz widzialem dziadka z 20D i tyle......
    Ja dziś miałem okazję poobserwować turystów na Helu. I z moich obserwacji wynika coś zupełnie innego. Nie licząc jednej Sonolty (setki?) i Łolimpusa (a tego to ni wora nie podejmuje się odgadnąć) to Canon prowadził z Nikonem w stosunku około 3:5 czy jakoś tak. Oczywiście ranking dotyczy tylko lustrzanek. O ile nie pomysliłem się (starałem się kojarzyć puszki razem ze szkłami) to było ze 3 różne Nikony (raczej bardzo dolna półka, choć jeden miał zapięte dość spore szkło - podejrzewam coś w stylu 18-135 jeśli istnieje takie coś) i chyba z pięć Canonów (razem z moim) - też raczej puszki z serii xx0D ale za to sporo z nich z Tamronami jakimiś. Z kitem Canona nie widziałem, jedynie EF 24-85 był zapięty do jednego z nich o ile mnie wzrok nie mylił.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Dopiero po paru miesiącach taki uzytkownik dSLR marki Olympus np skapnie sie ze ma faktor cropa 2x i najmniejszy wizjer na swiecie Masakra
    I powiedz mi co takiemu użyszkodnikowi to da? Do tej pory używał pukawek, które wizjera zupełnie nie miały (albo miały ale o rozmiarze mieszczącym się z granicy błędu pomiarowego :-) ). Jedyny tryb jaki używał to był tryb ZOMBIE :-). I takiemu uzyszkodnikowi, któremu marketing (Czip czy inna wyrocznia "dla trędowatych małolatów") zrobił z mózgu przerzuty i zwrócony przez niemowlaka kleik ryżowy z bananami zacznij tłumaczyć o cropach itp. :-) Ja nie widzę szans.
    Ostatnio edytowane przez hrabia_vader ; 20-08-2008 o 23:23 Powód: Automerged Doublepost
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów