Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 221 z 393 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 201 do 2 210 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przy obecnym kursie dolara polskich dystrybutorow to to by musialo byc $1000 w USA. az tyle to Canon nie spusci z cena
    W końcu to wątek marzycielski A stany chyba trochę tracą na znaczeniu jako główny rynek. Mam wrażenie, że przy obecnych kursach zaczną skośnoocy bardziej dbać o europę utrzymywanie kursu dolara na poziomie 4 pln ma krótkie nogi, chyba, że japońcy wolą tracić sprzedając do nas przez stany, wiekszość europy tez nie ma dużo lepszych cen

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    W końcu to wątek marzycielski A stany chyba trochę tracą na znaczeniu jako główny rynek. Mam wrażenie, że przy obecnych kursach zaczną skośnoocy bardziej dbać o europę utrzymywanie kursu dolara na poziomie 4 pln ma krótkie nogi, chyba, że japońcy wolą tracić sprzedając do nas przez stany, wiekszość europy tez nie ma dużo lepszych cen
    ale od Japonczykow to tu najmniej zalezy. czyrakiem jest po pierwsze UE dowalajaca kosmiczne cla na elektronike, a po drugie polscy dystrybutorzy, ktorzy korzystajac z faktu, ze narod "bogaty", podnosza ceny nawet w porownaniu z "biedna" Europa Zachodnia. w rezultacie obiektyw, ktory w UK kosztuje w przeliczeniu 2000zl w Polsce kupuje sie w sklepie za 2800zl
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 17-08-2008 o 23:23
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    Wydaje mi się że 450D pojawiła się w sklepach dużo później po premierze. Prawdę mówiąc 1000D też jeszcze w sklepie nie widziałem
    A to zależy po jakich sklepach kto chodzi . Co do 450 to pełna zgoda.
    Inna rzecz że ostatnio jak chodziłem po Królewskim Mieście to tak: Sony Alfa można kupić niemal w każdym kiosku ruchu, Nikona wszędzie pełno i to w pełnym wyborze od D3, przez D700 do najtańszych D40 i szkieł od cholery. A z Canonem cieniutko. Wiadomo 450D prawie wszędzie, 1000D już nie tak cudnie. 40D się trafia, a reszty po prostu nima . Ze szkłami też nie różowo - w porównaniu z Nikonem bieda.

Co do kontynuacji 5D i obniżaniu jego ceny - to nie bardzo. To jest stara technologia naświetlania matryc FF, a Canon jest oszczędny . Myślę że to powinna być wskazówka dla wielu co się stanie niedługo z tym korpusem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że to powinna być wskazówka dla wielu co się stanie niedługo z tym korpusem.
    ze zacznie robic nieostre zdjecia, bez szczegolow, zaszumione i z biednym DR?

to sie juz stalo, Kolekcjoner. toz my juz dawno jestesmy zgodni, ze 5D jest do d... i tym to co najwyzej po przesiadce z Pałerszotow mozna robic zdjecia. i jak najbardziej czekamy na marka drugiego, ktory bedzie w stanie zrobic cos uczciwego
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

O tym już rozmawialiśmy, ale maszyny zamortyzowane, personel przyuczony, więc może tłuczmy stare matryce po kosztach bieżących póki będą chętni na stare 5d? A dla bogatszych mamy nową technologię, która jeszcze musi na siebie zarobić...
    Że z Canonem cieniutko w sklepach, to fakt, ale nie wiem co o tym myśleć. Mozna to interpretować na różne sposoby. W każdym razie ofensywa konkurencji działa na naszą korzyść

Domyślnie

hehe racja,
    ale tak poważnie jeśli nowy nie zaoferuje faktycznie poprawionego AF i szerszego zakresu użytecznego ISO to chyba wezmę drugie 5D ( teraz już wiemy, że D w nazwie pochodzi od do Du.y

a tak na marginesie czytałem podobny wątek jakiś rok czasu z hakiem, już już miał być następca 5D i trochę się wstrzymywałem z zakupem..i co ? masę zleceń zrealizowałem a nowego i tak nie ma...no ale może już tym razem

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Ciekaw jestem ilu ludzi z tego forum "ślini się" na wejście następcy 5D i obniżenie cen starego 5D który to już nie robi dobrych zdjęć

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tak a propos brakow Canona w sklepach, jak twierdzi Kolekcjoner... w Holandii nie ma tego problemu. MM ma caly czas na biezaco i starsze i najnowsze modele, a z duzych sklepow w temacie Calumet, Konijnberg czy Kamera Express. Nikon, Sony i Olek tez sa
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

tak a propos brakow Canona w sklepach, jak twierdzi Kolekcjoner... w Holandii nie ma tego problemu. MM ma caly czas na biezaco i starsze i najnowsze modele, a z duzych sklepow w temacie Calumet, Konijnberg czy Kamera Express. Nikon, Sony i Olek tez sa
    To wszystko przez polskie przedstawicielstwo Canona, dobijaja takie ceny na korpusy ze glowa mala, przysylaja dostawy dwa tygodnie po terminie i zazwyczaj polowe tego co zamowiles, a na lepsze korpusy i body dorzucaja taka marze ze kierownicy takich hal jak MM nie chca tego brac bo nikt tego nie kupi, ewentualnie canon liczy ewentualna dostepnosc korpusu w miesiacach badz wogole jej nie ma. Przykladowo w czerwcu 5d kosztowal na allegro okolo 5700 - 6000, w Foto plusie 6800, a w specjalnej cenie dla Saturna w kato Canon chcial przyslac 5d po cenie 7300 (to jeszcze wszystko bez marzy i vatu, przeliczcie sobie ami ile bylo by po dolozeniu tego wszystkiego). Polski Canon to najgorszy przedstawiciel z jakim sie spotkalem.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

w piatek macalem w MM w Den Haag. trabant jak trabant, tylko inne cyferki na obudowie

w Polsce tez juz powinien byc, choc moze nie w kazdym sklepie
    Jednak 1000D bez gum wyglada dosyc brutalnie w porownaniu z 450D. 1000D to pierwszy przypadek u Canona, ze nowa puszka cyfrowa jest tylko schamieniem istniejacego modelu i nie wnosi absolutnie nic nowego. To odczytuje jako oznake paniki. Polecam 1000D tylko najubozszym, albo jako czwarty zapasowy na jakas wojne.

450D mozna bylo kupic w USA prawie 3 miesiace po zapowiedzi, ale 1000D o wiele szybciej.

Strona 221 z 393 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271321 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów