Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 211 z 393 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 101 do 2 110 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

już tylko 17

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    co daje stabilizacja w kontekście zdjęć ślubnych ?
    Takie szkiełko to mieć nie musi wg mnie stabilizacji, ale w 70-200 mi często w kościele tej stabilizacji brakuje - nie jestem aż takim mięśniakiem, żeby utrzymać przy 200mm 1/30
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Takie szkiełko to mieć nie musi wg mnie stabilizacji, ale w 70-200 mi często w kościele tej stabilizacji brakuje - nie jestem aż takim mięśniakiem, żeby utrzymać przy 200mm 1/30
    Po pierwsze jak ma się to co napisałeś do informacji o możliwym 24-70 ze stabilizacją?
    Po drugie jeśli chodzi o 70-200 to przecież jest i 4 i 2.8 z ISem więc jak brakuje ISa to sobie kup.. oglądalność strony wzrosła z wiadomych powodów (http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=403) to i klientów przybędzie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Po pierwsze jak ma się to co napisałeś do informacji o możliwym 24-70 ze stabilizacją?
    Po drugie jeśli chodzi o 70-200 to przecież jest i 4 i 2.8 z ISem więc jak brakuje ISa to sobie kup..
    Pytanie było ogólne - po co stabilizacja przy zdjęciach ślubnych (przynajmniej ja to tak zrozumiałem). A co do wersji 70-200 2.8 IS się przymierzam, ale najpierw chcę zobaczyć co nam zaoferuje następca piątki - być może wymiana 40D na 5DMarkII bardziej mi się przyda niż wymiana sigmy 2.8 na Canona 2.8IS. Być może też zrobią wreszcie jakiś sesnowny napęd AF do tamronka 70-200/2.8 - optycznie to półka wyżej niż Canon 70-200/2.8, no ale nie ma IS'a
    A co do liczby klientów i inwestycji - mam pewnien ogranicznik -moją piękniejszą połówkę która niestety zna się conieco na fotografii i zakupy nowych słoików zauważa, a wymianę rury z czarnej na białą, to już na pewno:P

Maciek Toliński

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

co daje stabilizacja w kontekście zdjęć ślubnych ?
    Można pić na weselu .

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie piszę o sobie, ale wiem, że są tacy, którym po 'bani' się w rękach stabilizacja włącza

Maciek Toliński

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A co mi daje stabilizacja w tym szkle poza większą prądożernością ?
    To samo co w każdym innym w którym jest IS. Możliwość robienia nieporuszonych zdjęć na długich czasach z ręki.

(....) co daje stabilizacja w kontekście zdjęć ślubnych ?
    Ja czasami odnoszę wrażenie, że jestem na jakimś forum ślubnym, a nie na CB. Czy to ma być jedyne krytrium? Może i nic nie daje na ślubie ale są inne sytuacje w których daje i dlatego wartałoby żeby był wybór. Po za tym jak widać u konkurencji jest sporo do zrobienia w temacie jakości takiego szkła więc jeżeli dodadzą do tego lepszą formułę optyczną to myślę, że nawet wielu ślubnych się skusi.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-08-2008 o 14:12
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

O, słuszna koncepcja. Pytanie jednek nieściśle sprecyzowałem - co daje stabilizacja w kontekście zdjęć ślubnych ?
    To chyba żart jakiś? Lepiej może wg Ciebie statyw rozstawiać? Jak w końcu Canon pokaże to szkiełko z IS to się okaże że wręcz bez stabilizacji się ślubu nie da zrobić. Ale póki go nie ma to oczywiście niepotrzebne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może i nic nie daje na ślubie ale są inne sytuacje w których daje i dlatego wartałoby żeby był wybór.
    Ale sęk w tym, że dużo daje, trzeba tylko to umieć wykorzystać i mieć pomysły.
    Tu przykład ślubniaka, co prawda ze statywu, ale to prawie na jedno wychodzi

Ostatnio edytowane przez KvM ; 13-08-2008 o 14:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Ale sęk w tym, że dużo daje, trzeba tylko to umieć wykorzystać i mieć pomysły.
    Bingo i brawo za wypunktowanie Cichego - no offense Cichy, ale takie pytania delikatnie mówiąc imho dyskwalifikują cię jako artystę, czasami (w tym przypadku) nawet jako rzemieślnika.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja nadal będę przy swoim - stabilizacja w szerokim szkle nie jest potrzebna, a 2.8 w kościele to i tak ciemnia. Zoom tego typu przydaje się na imprezie, gdzie nie ma czasu na żonglerkę, a wtedy i tak trzeba z reguły błyskać lampą.

Gietrzy - fajnie, że każdy artysta musi mieć IS. Ciekawe kryterium

Może jeśli taki 24-70 byłby jedynym szkłęm fotografa, to IS oczywiście jak najbardziej, ale mając cały arsenał szkieł dużo jaśniejszych IS w zoomie jest zupełnie nieistotnym.

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    To chyba żart jakiś? Lepiej może wg Ciebie statyw rozstawiać?
    Ale gdzie ten statyw chcesz rozkładać? W kościele czy w plenerze ?

W ogóle temat odskoczył zupełnie od motywu przewodniego, więc sugeruję wycięcie czy coś...
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 13-08-2008 o 14:32 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 211 z 393 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261311 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów