Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 200 z 393 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 991 do 2 000 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Tajne wiadomosci trele morele, nie zdziwilbym jesli juz mamy ze dwa egzemplarze "przedprodukcyjne" w polsze, tak jak bylo z d3, nie przytocze nazwiska bo nie pamietam ale druzyne N stanowi Krystian Bielatowicz i inny stary wyjadacz, miesiac przed wejsciem d3 na rynek mial juz puche w rece i bujal sie po gorach, jakiez bylo jego zdziwienie i konsternacja kiedy jeden z turystow chcial pomacac to tajne cudo No panowie przyznawac sie kto dostal nowego fulfrejma do domu ?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ale to się nie klei. Gdzie dzisiejszy 5d z nową matrycą będzie lepszy od D700?
    A dlaczego ten Adam z Krak co testował d700 (sorki, nie pamiętam nazwiska) nie zamieni 5D? Nie dadzą i tego i tego (autofokus) w takiej puszce.

Chyba że myśleli o braku chamskiego bandingu :razz:
    Skąd się bierze banding w D700 (ale nie D3 ) może napisać kto inny. Ja nie mogę.

ja tam jestem daleki od takich stwierdzeń. Jak wyszedł marek
    Bla bla... oczywiście te co działają są zaje zaje, ale pisałem już o tym AF raz, silence was NOT golden this time to dwa, rysa na prestiżu - kto się odważy kupić 1D4 w pierwszym roku to trzy i D3 to cztery.

Za wpadkę bym tego nidgy nie uznał.
    Marketingowo to trup/y

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Skąd się bierze banding w D700 (ale nie D3 ) może napisać kto inny. Ja nie mogę.
    d3 to chyba jedyny nikon skladany w japonii, prawda to li?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ale to się nie klei. Gdzie dzisiejszy 5d z nową matrycą będzie lepszy od D700? Chyba że myśleli o braku chamskiego bandingu :razz:
    ale co sie nie klei?

sa rozne kryteria lepszosci. to ze takie 5DmkII nie bedzie mialo zmydlonego do granic przyzwoitosci (a wrecz ponad nie) ISO 6400 to nie jedyne kryterium oceny matrycy. a jesli Canon wypusci nowoczesne technologicznie chocby 14Mpix, to szczegolowosc takiej matrycy przy ISO50 - ISO400 zje to D700 na sniadanie. i mozesz byc jak cholera pewny, ze znajdzie sie mnostwo osob, ktore wlasnie taka matryce uznaja za lepsza i za nia zaplaca. zwlaszcza, jesli "zaplaca" oznacza $1800 a nie $3000, bo to jest roznica wystarczajaca na zajefajnego lensa.

nie dajmy sie zwariowac praniu mozgu przez Nikona. OK, gladkie wysokie ISO i pierdylion fps-ow to sa wazne rzeczy i niezle ficzery, ale nie dla wszystkich. dla wielu osob bardziej liczy sie ta strona medalu, na ktorej Nikon "niedomaga" - niskie ISO i niska cena.

nic nie ujmujac D700/D3 ale to nie sa aparaty idealne do wszystkich zastosowan. i takie 5DmkII ma komu sie sprzedac
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (....)
    nic nie ujmujac D700/D3 ale to nie sa aparaty idealne do wszystkich zastosowan. i takie 5DmkII ma komu sie sprzedac
    Przy założeniu, że 5DmkII to bedzie tylko mkII. No bo przecież chyba nie wykluczamy, że Canon pokaże na prawdę coś nowego coś co niekoniecznie musi się mieścić w forumowych przewidywaniach 8)?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Chyba najlepiej sie trzymac tego co puscil w swiat Corwin - jakies 100 postow wczesniej.

Btw Wy tu gadu gadu i zrobilo sie 200 stron

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Chyba najlepiej sie trzymac tego co puscil w swiat Corwin - jakies 100 postow wczesniej.
    BTW: przejrzałem sobie historię postów tsiphoto, wynika jasno: 3D - 2009, co daje nam lower model teraz, już za chwileczkę i jeśli za to body chcą $3k to... nie dajmy się zwariować marketingowi Canona. Nikon może i jest mydlasty, ale w nef można dużo wyciągnąć wyostrzając jednak zupełnie inaczej niż rawy Canona - mocniej.
    $1900 - tak, $3000 tylko za konkretnie poprawiony układ AF.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przy założeniu, że 5DmkII to bedzie tylko mkII. No bo przecież chyba nie wykluczamy, że Canon pokaże na prawdę coś nowego coś co niekoniecznie musi się mieścić w forumowych przewidywaniach 8)?
    wykluczyc sie nie da. ale miedzy 5D a 1D nie bardzo jest miejsce na cos, co nie poszloby bezposrednio na noze z D3. i tu jest zgrzyt.

raczej widzialbym dopakowane 5D w niskiej cenie, a za jakis czas nowa wersje, z obnizona cena 1D
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Niższy FF???:
    12MP
    5fps, Up to 21 RAW files
    Dust removing system
    15-point TTL CMOS sensor
    Center point F2.8 or faster
    96% frame coverage
    Magnification: 0.71x
    3.0" 640x480 TFT LCD (920,000 pixels)
    ISO 50-3200 extended to 12800 and 25600
    DIGIC III, 14-bit
    Canon EF lens mount (not EF-S)
    Live View Mode
    body 5D
    US$ 1,899
    Cytat Zamieszczone przez cytat z powyższego
    They also seemed to imply that the "5D replacement" was not a pro body, and maybe that was always true but I sort of thought of it as an entry level pro body.

A może teraz wyjdzie tylko niższe 5DMKII i to faktycznie w ceni poniżej 1900 $ - to byłby hicior! Tylko oby z oszczędności nie dali plastkowej obudowy :wink:
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    Tylko oby z oszczędności nie dali plastkowej obudowy :wink:
    A niech dają nawet tą z 350D - sprawdzona w terenie (upadek) i w pogodę (deszcz).
    Co innego plastikowa obudowa a co innego uszczelniony wizjer, itp.

Strona 200 z 393 PierwszyPierwszy ... 100150190198199200201202210250300 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów