Tak
Nie
AF też, ale głównie chodzi o IQ
Nareszcie !!!!Zamieszczone przez camcorderinfo.com
2 EV noise advantage?Zamieszczone przez camcorderinfo.com
16 bit?Zamieszczone przez camcorderinfo.com
http://www.camcorderinfo.com/content...-H1A-34876.htm
Mimo wszystko Canon ssie bo HF11 ma (naaaareszcie) 24 Mbps@AVCHD... tylkoand
w Japonii :very k***a evil:
http://www.camcorderinfo.com/content...HG21-35382.htm
ale jaja... jest jeszcze jakiś równie burzliwy temat?!
Dorzucę swoje ...P I Ę Ć groszy :-)
Różnica pomiędzy starą "piątką" a r e s z t ą jest taka jak pomiedzy szybkim seksem a UDANYM seksem - ten szybki nie zawsze musi być udany :-))))
Co by "łeb ukręcić" dywagacjom - to porównanie podałem z punktu widzenia "starego dziada" co to seks zna raczej ze wspomnień :-)
Ale za to "piątkę" mam na codzień!
Nie wiem jak wyglądać będzie wymarzony następca - ale starej wiernej - nie oddam za nic. I tym co "w cropie" polecam pod uwagę.
FF POWER.
Żeby się teraz tylko nie okazało, że rynek kamer jest dla nich ważniejszy niż dslr.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-07-2008 o 22:07
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
EOS - conditio sine Kwanon...
O ile pamietam to Digic zajmuje sie tylko obrobka obrazu z matrycy. AF i reszte funkcji aparatu obsluguje oddzielny procesor. Szybkostrzelne jedynki od mk2 maja dodatkowo oddzielny proc tylko dla AF'u a mk3 ma dwa Digic'e, co daje lacznie cztery rozne uklady.
Jak zle zapamietalem to mnie poprawcie![]()
...
Fakt, nie ma co poprawiać !- piszą "czarno na białym", że: "As with the EOS-1D Mark II N, two separate CPU processors are used, one for AF processing (including lens driving) and one for the camera. To attain 10 fps with AI Servo AF, the AF CPU and camera CPU are both the latest microcomputers (AF CPU: 48 MHz, 32-bit RISC; Camera CPU: 40 MHz, 32-bit RISC). The computing speed is 3 times faster than the 1D Mark II N's CPUs."
Tym bardziej więc nie wiem, co ma DIV do IQ?
EOS - conditio sine Kwanon...
"Camera CPU" zajmuje sie tylko guzikami, menu, lcd, podaje ustawienia digicowi i pewnie jeszcze cos. Ale dane z matrycy obrabia Digic i to on jest odpowiedzialny za jakosc obrazu.
...