Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 481 do 1 490 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Co do powodow opoznienia nastepcy 5D to jest raczej odwrotnie niz niektorzy sadza. Otoz konkurencja miedzy takimi firmami w Japonii jak Canon i Nikon jest, ale jest to konkurencja kontrolowana. Japonczycy maja pewien rodzaj patriotyzmu w tej dziedzinie i nawet pomoc rzadu.

Opoznil i pomylil sie Nikon z FF. Gdyby Canon "rzucil na rynek" nastepce 5D rok temu za ok. $2500 albo mniej to mogloby kompletnie wykonczyc Nikona. A tego nikt nie chce. Canon czekal na Nikona. Teraz chyba juz mozna.

Osobiscie nie mam nawet sciereczki do szkla marki Nikon, ale lubie te firme i szkoda by bylo gdyby znikla. Chociaz ostatnio coraz czesciej robi bledy i idzie w zlym kierunku, np. zaczynajac od idiotycznych lustrzanek APS Pronea.
    Pomijając już wszystkie "analizy" rynku etc. Każdy szanujący się kanonier powinien raz w roku mieć obowiązek kupić coś do Nikona. Gdyby nie ta firma to taki AF jak w 5D byśmy dostali za 10 lat .

BTW: co do Nikona i Canona to pewna część akcjonariatu tych firm jest wspólna także kto wie.....
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-07-2008 o 18:04
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów