Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 148 z 393 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 471 do 1 480 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    czyli postąpiłeś głupio. Zacząłeś zmieniać system, nie wiedząc na co przyjdzie go zmienić. .
    raczej nikt sie nie spodziewał ze canon na tak długi czas zapadnie w sen. czy lekkomyślna była sprzedaz poprzedniego systemu? raczej nie , biorąc pod wagę że czekało mnie kupno potrzebnych szkieł to włąśnie kupno szkieł pod system z którego wychodziłem byłoby średnio rozsądne.

faktem jest że przeliczyłem sie z czasem oczekiwana na nową puszke od C. ale chyba nie ja jeden. no cóż. czasem tak w życiu bywa że plany nie do końca sie udają.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Mam dziwne wrażenie, że sporo osób uważa brać fotograficzną onanistyczną za bandę 5latków, którzy w chwili wypuszczenia fajnej puszki w konkurencyjnym systemie zaczynają tupać, wyć i turlać się po ziemi do czasu aż nie dostaną (od żony??) nowego fajowskiego aparatu??:
    poprawilem, zeby pasowalo do CB. a wrazenie jest jak najbardziej poprawne i zgodne z prawda.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Przykład z AF-em z mkIII pokazuje, że lepiej trochę opóźnić start premiery i dokładnie potestować niż mieć tyle bajzlu. Straty prestiżowe i marketingowe dużo trudniej odrobić niż finansowe czy nawet niewielką utratę rynku.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-07-2008 o 14:16
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jaaasne, bo pewnie zamiana np. układu AF w beta puszce trwa wieki.
    chyba cię nie rozumiem. Zamiana w prototypie trwa kilka-kilkanasice tygodni, oczywiście samego wykonania, wcześniej trzeba to zaprojektować. Trzeba to później przetestować i wdrożyć do produkcji. Jeśli mówimy o późnych zmianach, to mogą być takie, które da się realizować szybko. Na przykład szybko C mógłby wsadzić af'a od 1D do następcy 5D - ale raczej tego nie zrobi. Natomiast jeśli opracował i przetestował a na koniec zbudował linie produkcyjne pod af dajmy na to z 21 punktami, to nic z tym już nie zrobi. Inaczej mówiąc model który zobaczymy został dawno temu opracowany i przetestowany. Jeśli ktokolwiek myśli, że Canon teraz reaguje na D700 to musi być niesłychanie naiwny, i do tego mieć skąpą wiedzę.

Jeśli Canon zaspał, to we wrzesniu się o tym dobitnie przekonamy.

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Mam dziwne wrażenie, że sporo osób uważa brać fotograficzną za bandę 5latków, którzy w chwili wypuszczenia fajnej puszki w konkurencyjnym systemie zaczynają tupać, wyć i turlać się po ziemi do czasu aż nie dostaną (od żony??) nowego fajowskiego aparatu??:
    może tego nie zrozumiałem. Starasz się bronić postawy krzyczącego zapłakanego onanisty wołającego "canon, dopier..l nikonowi. Najpóźniej jutro!" ? Dpreview dopitnie pokazuje ilu takich jest wśród "braci fotograficznej".
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Jeśli ktokolwiek myśli, że Canon teraz reaguje na D700 to musi być niesłychanie naiwny, i do tego mieć skąpą wiedzę.
    A mi się wydaje, że Canon to miał 5D Mk II gotowe ze 2 lata temu, tylko jak zobaczyli (wywiadownia tj. premiera minus pół roku) duet D300 i D3 to wrócili z ołówkiem do desek.
    Był kiedyś wywiad jakiegoś seniora z Canona, który mówił m.in. o Digic IV, 1Ds4, 2 EV noise advantage - na całym świecie ten wywiad został odebrany jako precedens. Nikt, wcześniej tak wysoko siedzący w Canonie nie zabierał głosu, ujawniając strategię firmy na nadchodzące lata!
    Ten wywiad wskazałbym jako taki time frame zmiany strategii (specyfikacji) następcy/ów 5D.

Jeśli Canon zaspał, to we wrzesniu się o tym dobitnie przekonamy.
    Wydaje mi się, że jednak nie zaspał. To inni zaspali 3 lata. Canon zawalił gumkę w autofokusie no ale oczywiście jak jest naprawdę wiedzą tylko nieliczni.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A mi się wydaje, że Canon to miał 5D Mk II gotowe ze 2 lata temu
    bingo!
    tylko jak zobaczyli (wywiadownia tj. premiera minus pół roku) duet D300 i D3 to wrócili z ołówkiem do desek.
    imho inaczej. Zostali na etapie prototypu widząc jak słaba jest konkurencja.
    Wydaje mi się, że jednak nie zaspał. To inni zaspali 3 lata. Canon zawalił gumkę w autofokusie no ale oczywiście jak jest naprawdę wiedzą tylko nieliczni.
    myślę bardzo podobnie
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

IM bardziej spada cena starego 5D to bardziej rośnie jego sprzedasz(tak mi się wydaje). Coraz więcej ludzi wcześniej mażących tylko o FF stać na niego. A w Nikonie jakby nie patrzeć dalej tylko D3 a D700 na papierze Moim zdaniem jest tak jak poprzednicy napisali 5dII był ze 2 lata temu, ale nie było sensu by go wypuszczać.

Zablokowany

Domyślnie

Ja się właśnie przesiadłem z 1d mkII na 5d i AF jest jedyną rzeczą, która mnie doprowadza do szewskiej pasji. O ile centralny pkt jest bardzo ok, o tyle skrajne, a dokładnie ich wąskość to dramat. Łapią nieźle, ale czemu nikt nie pomyślał, by rozstawić je szerzej? No i servo...Po jedynce każde jest do d..y. Obrazek jednak koi moje skołatane nerwy. Piękna plastyka, kolor, kontrast - już nawet w jpg. Kupię gripa i będzie ok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Co do powodow opoznienia nastepcy 5D to jest raczej odwrotnie niz niektorzy sadza. Otoz konkurencja miedzy takimi firmami w Japonii jak Canon i Nikon jest, ale jest to konkurencja kontrolowana. Japonczycy maja pewien rodzaj patriotyzmu w tej dziedzinie i nawet pomoc rzadu.

Opoznil i pomylil sie Nikon z FF. Gdyby Canon "rzucil na rynek" nastepce 5D rok temu za ok. $2500 albo mniej to mogloby kompletnie wykonczyc Nikona. A tego nikt nie chce. Canon czekal na Nikona. Teraz chyba juz mozna.

Osobiscie nie mam nawet sciereczki do szkla marki Nikon, ale lubie te firme i szkoda by bylo gdyby znikla. Chociaz ostatnio coraz czesciej robi bledy i idzie w zlym kierunku, np. zaczynajac od idiotycznych lustrzanek APS Pronea.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ja się właśnie przesiadłem z 1d mkII na 5d i AF jest jedyną rzeczą, która mnie doprowadza do szewskiej pasji. O ile centralny pkt jest bardzo ok, o tyle skrajne, a dokładnie ich wąskość to dramat. Łapią nieźle, ale czemu nikt nie pomyślał, by rozstawić je szerzej? No i servo...Po jedynce każde jest do d..y. Obrazek jednak koi moje skołatane nerwy. Piękna plastyka, kolor, kontrast - już nawet w jpg. Kupię gripa i będzie ok
    Dlatego himi trza :wink:mieć obydwa i jest wtedy bardzo ok. a jak szkła można wykorzystać ...

Strona 148 z 393 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów