Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    z marketingowego punku widzenia to najlogicznej aby oficjalne info o dacie premiery 5dII pojawiło sie tuż przed premierą sklepowa d700 Nikona. to by dało do zastanowienia tym którzy własnie szykują sie do porzucenia Canona ew znudzili sie czekaniem na 5DII i planują zakup Nikona . no i troche skomplikowałoby to plany rozpychającemu sie w segmencie FF Nikonowi.
    tyle ze obserwujac poczynania Nikona to pewnie ten ma przygotowane kontruderzenie w postaci D3x. Watpie aby Nikon który jest teraz w uderzeniu odpuścił. mysłe że są gotowi z odpowiedzą niezależnie od tego czy Canon w końcu cokolwiek wystruga
    Ja myślę że nie jest to wszystko aż tak proste jak piszesz. To są procesy. Nie jest tak, że puszkę się projektuje na dwa tygodnie przed premierą.

Nikon - D3x czy D900 (wg. mnie bardziej prawdopodobne) wypuści tak czy tak bo muszą uzupełnić "lineup" o aparat do studia. Problem polega na tym, że obecne moce produkcyjne nie pozalają na realizację wszystkich zamówień na D700 (Link). Więc o ekspansji trudno tu mówić.
    Może być tak, że Ci którzy "się znudzili czekaniem" będą mieli do wyboru kilka puszek FF zanim D700 będzie bezproblemowo dostępny. Niemówiąc już o kolejnych wynalazkach.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-07-2008 o 14:04
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów