Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 143 z 393 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193243 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 421 do 1 430 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A ja bym chciał programowalne autoiso, programowalny jeden przycisk - niekoniecznie "print button" ale może być. Szybkiego Af-a w LV w połączeniu z np. elektroniczną migawką - całkowicie cichy tryb.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

polecam poczytać. Koleś został wypunktowany w kilku miejscach dosyć dobrze - chyba do pewnej wiedzy dorobił sobie resztę aby błysnąć. Ale ogólnie wydaje się coś wiedzieć i wygląda ta na niezbyt głupi pomysł. Niestety o najciekawszych rzeczach napisał najmniej (np. AF)

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28549167

Poszukajcie kolejnych jego wpisów
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony

Domyślnie

Brak LV? Dziwne.
    Krzyzowe AF nic dziwnego, 40D to ma i sie sprawdza.

"ill have built-in master flash triggering for Canon flashes. " Nie pasuje mi to do polityki canona, przeciez jest ST-E2

Co do autoiso i innych wynalazkow ktore kosztuje praktycznie tylko czas programistow to moze rozwiazac to na zasadzie dokupienia licencji, 500$ za opcje w menu.
    Mogliby pisac
    - advanced iso*
    - AF microadjustment**
    - ISO 3200* 6400** itd

A na koncu pudelka
    * - 500$ each
    ** - 1000$ each

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    polecam poczytać. Koleś został wypunktowany w kilku miejscach dosyć dobrze - chyba do pewnej wiedzy dorobił sobie resztę aby błysnąć. Ale ogólnie wydaje się coś wiedzieć i wygląda ta na niezbyt głupi pomysł. Niestety o najciekawszych rzeczach napisał najmniej (np. AF)

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28549167

Poszukajcie kolejnych jego wpisów
    eeeeeee wygląda niezbyt prawdziwie...
    nowy 5d bez 14 bitów? nie ma szans.....
    Canon 855D + 8-200mm f4

Uzależniony

Domyślnie

Wygląda tak prawdziwie jak a900 za 2000$
    Jakby nie było, gość broni swojej wersji w bardzo przekonujący sposób.
    W tym roku były już chyba dwie murowane premiery 5dmk2, co nam szkodzi zacząć odliczać dni do następnej

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

co do daty premiery to żadna wróżba, w grę wchodzi termin pomiędzy 20 sierpnia a 20 września.

Co do LV - gościu tłumaczy to bardzo bardzo sensownie, ale wydaje mi się, że Canon zdecydowałby się na taki ficzer nawet gdyby musiał podać małym druczkiem na dole strony, że działa tylko minutę i szumy wzrastają dwa razy. Po prostu musi to dać, zwłaszcza że to tylko software.

Co do lampy to największa ściemka gościa, proces technologiczny wymaga około 30 miesięcy na dokonanie takich zmian w pancerzu puszki. IMHO nie będzie.

Cena - dokładnie taka jak się spodziewamy.
    Jedna sprawa tylko zastanawia - to co podaje wygląda jak mix 3D i 6D. Matryca i uszczelnienia z 3D, reszta z 6D. A twierdzi, że to na razie słabszy model. Może ktoś mu sprzedał wiedzę połowiczną, bo ja jednak bardziej ufam enigmatycznym ale czytelnym wypowiedziom Corwin'a.

Suma sumarum - wejście w końcu tej nowej technologii matrycy wydaje się całkiem prawdopodobne.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

to czekanie już jest naprawde nudne...;(;(

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    to czekanie już jest naprawde nudne...;(;(
    To po co czekasz? Ja właśnie sprzedałem ostatnią 5tkę, kupiłem Ds2 i zdjęcia robię. Wiesz, ile mam z tego radości? Mimo, że nie mam LV, menu jak z koszmarnego snu, wyświetlacz jest do **** a konstrukcja aparatu ma ze 4 lata.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 09-07-2008 o 23:36
    Jarek

Domyślnie

IMO to te jego wizje maja kilka slabych punktow.
    1. Sterowanie zewnetrznymi lampami z wewnetrznej... jaaaasne, to nie nikon.
    2. Gdzie tam lampa wejdzie i tak ten garb jest tak wyeksponowany ze wyglada jak by to body mialo gazy
    3. Uszczelki????? Pewnie ta gabka jak w 40d zeby klapka nie trzeszczala.
    4. Brak LV tez nie wchodzi w gre.
    5. Nowy sensor? a po co jak maja gotowy z 1dsa mkII.
    6. Imo za niska cena.
    7. Za wysokie dostepne iso.

W ogolnosci to nie spodziewalbym sie niczego innego jak 40d FF bez lampy, no moze jedynie LCD lepszy wstawia.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    (....)
    W ogolnosci to nie spodziewalbym sie niczego innego jak 40d FF bez lampy, no moze jedynie LCD lepszy wstawia.
    Co do sensora z Ds-a - zapomnij.
    W ogólności - jeśli Canon ma już nową technologię matryc to nie liczyłbym przesadnie na rozbudowane funkcje nowych puszek .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 143 z 393 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145153193243 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów